Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βολές Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά Νεφελούδη για την ΒΦΛ

Ημέρα:

spot_img

«Βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την τελική λύση, κατά την προσωπική μου εκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνω τον κίνδυνο να γίνει οτιδήποτε άλλο και να βρεθούμε μπροστά σε προοπτική συρρίκνωσης της λειτουργίας του εργοστασίου λιπασμάτων», δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, αναφορικά με τις εξελίξεις στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

«Ένα κλειστό εργοστάσιο από κάποια εμπλοκή σε μια διαδικασία τυπική, όπως αυτή της αδειοδότησης, τελικά θα έκανε το πρόβλημα πολύ πιο δύσκολο να επιλυθεί, αν όχι άλυτο πλέον κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν όλοι υπόψη», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Ό,τι προβλέπει ο νόμος που έχει να κάνει με την αδειοδότηση της βιομηχανίας, να τηρηθεί…»

Αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης της νέας εταιρείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

«Ό,τι προβλέπει ο νόμος που έχει να κάνει με την αδειοδότηση της βιομηχανίας, να τηρηθεί, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η επιφύλαξη που είχα διατυπώσει είναι ότι δεν μπορεί για την αδειοδότηση μια χημικής βιομηχανίας, να μιλάει πρώτος απ’ όλους ο γενικός γραμματέας ενός αναρμόδιου υπουργείου, δηλαδή του υπουργείου Εργασίας. Αναφέρομαι στην πρώτη τοποθέτηση Νεφελούδη, ο οποίος προτρέπει άλλους να ερευνήσουν το τι γίνεται όσον αφορά την άδεια της βιομηχανίας. Αυτό ενδεχομένως υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει, αλλά αμφιβάλω. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι καλό είναι να τηρηθούν τα νόμιμα. Αν η εταιρεία δεν έχει τηρήσει κάποιες προϋποθέσεις να τις τηρήσει και μετά να αδειοδοτηθεί, αν τις έχει τηρήσει, τότε δεν βρίσκω τον λόγο να καθυστερεί αυτή η ιστορία», ανέφερε σχετικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Απάντηση στον πρόεδρο της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Απαντώντας σε σχέση με τα όσα πρόσφατα ανέφερε για τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας, ο βουλευτής της Ν.Δ. σημείωσε: «Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. από την πρώτη ώρα έχει κάνει μια προσωπική επίθεση απέναντι μου με πολλούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Το παράξενο και το εξωφρενικό είναι ότι πρόκειται για συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ. Όλα τα χρόνια που πολιτεύομαι δεν έχω υποστεί τέτοια επίθεση απ’ οποιοδήποτε συνδικαλιστή που προέρχεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή την Αριστερά. Υποθέτω ότι κάποιοι άνθρωποι στη ΔΑΚΕ σκέφτονται μ’ αυτόν τον τρόπο. Πιθανολογώ ότι ο λόγος που χρησιμοποιεί αυτό το ύφος είναι ότι αποβλέπει σε συνδικαλιστικά και μόνο οφέλη. Προσεταιρίζεται δηλαδή ψήφους χημικών βιομηχανιών, τα λιπάσματα και όχι μόνο και γι’ αυτό υιοθετεί αυτό το ύφος. Από εκεί και πέρα τα επιχειρήματα περί υγιούς επιχειρηματικότητας τα αποδέχομαι κι εγώ. Όμως καλό είναι να μιλάμε με στοιχεία κι όχι με γενικούς αφορισμούς».

 

«Στόχος είναι το εργοστάσιο να παραμείνει ανοικτό και να μην κλείσει…»

 

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε επίσης ότι «στο τέλος πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι ο στόχος είναι το εργοστάσιο να παραμείνει ανοικτό και να μη κλείσει, διότι τότε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα ως πόλη κι ως κοινωνία. Όλο αυτό το παιχνίδι νομίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνο».

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχει επαφή με την πλευρά των απολυμένων του εργοστασίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Μιλάω και με τους εκπροσώπους των απολυμένων, ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στο πρόβλημα. Θεωρώ ότι όντως η αντιδικία έχει τραβηχτεί στα άκρα και πάντα υποστήριζα ότι για να υπάρξει κάποια επαναπροσέγγιση θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι κι ίσως να πρέπει και οι δυο πλευρές να δουν όλο το θέμα από την αρχή. Έχει περιπλακεί πολύ και νομίζω ότι εκεί που είναι τώρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε οριστική λύση του προβλήματος, το οποίο είναι κοινωνικό για όλη την Καβάλα. Δεν είναι ένα πρόβλημα εσωτερικό της λειτουργίας μιας παραγωγικής μονάδας. Συζητώ με όλες τις πλευρές και με τους απολυμένους, για να βρούμε την τελική λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...