Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για τις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου

Ημέρα:

spot_img

Για προσπάθεια ελέγχου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη χρήση εναρμονισμένων πρακτικών τιμολόγησης και, στην ουσία, με τη δημιουργία καρτέλ στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πρόσφατες αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου αλλά κυρίως η ταυτόχρονη σχεδόν αναγγελία και εφαρμογή τους, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ακόμη και στους πιο καλόπιστους ότι γίνεται προσπάθεια ελέγχου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με τη χρήση εναρμονισμένων πρακτικών τιμολόγησης και, στην ουσία, με τη δημιουργία καρτέλ.

Στο ίδιο συμπέρασμα οδηγούν και τα προτεινόμενα από τις ναυτιλιακές εταιρείες δρομολόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους τις ανάγκες του επιβατικού κοινού και των επαγγελματιών αλλά μόνον την επιδίωξη για όλο και μεγαλύτερο δικό τους κέρδος.

Επιπλέον, έχει στηθεί ένα σκηνικό εκφοβισμού μέσω δικαστικών διώξεων και απολύσεων, με σκοπό να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικαλιστών ναυτεργατών, να ακυρωθεί το δικαίωμα της απεργίας στην πράξη και, τελικά, να διαλυθεί η οποιαδήποτε μορφή εργατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων και αγώνων.

Τελικός σκοπός όλων των παραπάνω συνδυασμένων ενεργειών του τοπικού εφοπλιστικού καρτέλ είναι η νόθευση του ανταγωνισμού, η ιδιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και υπηρεσίας των ναυτιλιακών γραμμών, η κατάπνιξη των εργατικών αγώνων και, τελικά, η επικράτηση ενός αδυσώπητου κερδοσκοπικού μονοπωλίου στην περιοχή μας, που καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις, καλούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας και το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ με νομοθετικά και διοικητικά μέτρα ώστε να αρθεί η στρεβλή και επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Τους καλούμε να διερευνήσουν εξονυχιστικά τις συνθήκες και τις πρακτικές που οδηγούν στη σύσταση καρτέλ και την επικράτηση του αθέμιτου ανταγωνισμού στις ακτοπλοϊκές γραμμές της περιοχής μας. Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ προσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων αλλά και των δρομολογίων στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της περιοχής μας.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ νομοθετική παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας αλλά και των τοπικών μας βουλευτών ώστε να αλλάξει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους αγώνες των ναυτεργατών και στην ουσία ακυρώνει το δικαίωμά τους στην απεργία και στη διεκδίκηση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ως συνειδητοί πολίτες μέχρι την άρση των παραπάνω στρεβλώσεων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Ο.Μ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...