Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Αλέξης Τσίπρας «ξέχασε» την Καβάλα και τη Δράμα

Ημέρα:

spot_img

Καμία αναφορά στην Ανατολική Μακεδονία δεν περιελάμβανε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς της ΑΜ-Θ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Ο πρωθυπουργός είπε πολλά και διάφορα για σχεδιασμούς και ευκαιρίες ανάπτυξης της Θράκης, χωρίς στην ουσία να απαντά σε κανένα από τα καυτά προβλήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά στην αναφορά του άφησε απ’ έξω τις περιφερειακές ενότητες της Καβάλας και της Δράμας.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε με έμφαση πως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός είναι ενιαίος και αφορά όλη την Περιφέρεια και όχι μόνο την Θράκη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό του νομού του από την πρωθυπουργική ομιλία.

Εμπορικό και Ενεργειακό Κέντρο

Κατά τα λοιπά ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι η Θράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και έχει δυνατότητες αναβάθμισης σε Διαμετακομιστικό, Εμπορικό και Ενεργειακό Κέντρο, για την ευρύτερη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στο πεδίο της σύνδεσης και της μεταφοράς ενέργειας, Ανατολής-Δύσης, αλλά και Μεταφορών, μεταξύ Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας.

«Ο σχεδιασμός για τη Θράκη που θα αφορά την ανάπτυξη αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα είναι εθνικής στρατηγικής και σημασίας και δεν θα αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση. Σας θέλω όλους συνεργούς, προκειμένου πιο οργανωμένα να λύσουμε χρόνια προβλήματα, να σταθούμε στις πιο ενδεδειγμένες λύσεις και να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, για να καταστήσουμε την ανάπτυξη πραγματικότητα» βγούμε από την κρίση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ανέφερε τις επισκέψεις χθες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη στο Λιμάνι και στον ΤΑΡ. Στην σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, μέσω της οποίας πιο γρήγορα τα εμπορεύματα θα μεταφέρονται από την Μεσόγειο στην Μαύρη θάλασσα, παρακάμπτοντας τα Στενά. Στάθηκε στο δίκτυο των κάθετων αξόνων. Στην χρήση του Φυσικού αερίου από τις πόλεις της Θράκης στον πλωτό σταθμό αεριοποιήσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG ) και στον AGB, όπου από τα έργα των οποίων θα προκύψουν θέσεις εργασίας.
Αναφερόμενος στον Πρωτογενή Τομέα τόνισε ότι μαζί με την Μεταποίηση ήταν και είναι παραδοσιακοί πυλώνες για την οικονομική ζώνη της Θράκης, η οποία τα τελευταία χρόνια βίωσε τον εφιάλτη της αποβιομηχάνισης.
Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως η προτεραιότητα για την Θράκη είναι δουλειές, που θα προκύψουν από την ανάπτυξη, η οποία θα είναι με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο και όχι αθηνοκεντρικό, σε περιοχές με εθνική και στρατηγική σημασία, όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...