Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μορφίδης: Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν συμφέρει κανέναν

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του, ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές εντός των επόμενων ημερών, εκφράζει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας κι ούτε συμφέρει κανέναν να οδηγήσει τη χώρα σε μια τέτοια κατάσταση, εννοώ τους δανειστές μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πίεση, πιθανόν μια πολιτική επιλογή, να πολεμήσουν την κυβέρνηση της χώρας. Δεν τους αρέσει, κάτι που έχουν δείξει σε πολλές περιπτώσεις. Θα προτιμούσαν κάποιες άλλες λύσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από τους διάφορους που θέλουν να το παίξουν καλοί στους δανειστές ή είναι τα φερέφωνά τους στη χώρα, εννοώ λύσεις τύπου οικουμενικής κυβέρνησης κλπ. Οι εκλογές είναι πάλι κάτι που κανείς δεν θέλει», τόνισε αρχικά ο κ. Μορφίδης.

«Η λύση απεμπλοκής από αυτήν την κατάσταση μπορεί να είναι μόνο πολιτική»

«Το ζητούμενο είναι το πώς θα απεμπλακούμε από αυτήν την κατάσταση. Η λύση μπορεί να είναι μόνο πολιτική. Εμείς έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας, όλα αυτά που έχουμε υπογράψει στη συμφωνία του καλοκαιριού και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, για να πάρει η χώρα τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει και να μην έχει πρόβλημα, να μπορέσει να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της και στο εσωτερικό και να μπούμε σε μια εποχή κανονικότητας. Γνωρίζουν βέβαια όλοι ότι αν συμβεί αυτό ισχυροποιείται η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να συμβεί αυτό. Υπάρχουν όμως σε σχέση με το παρελθόν κάποια διαφορετικά ποιοτικά στοιχεία. Παλιότερα είμασταν μόνοι μας και κανείς δεν ήταν κοντά στις θέσεις μας. Τώρα υπάρχουν χώρες και στην Ευρώπη που το βλέπουν διαφορετικά, συμφωνούν μαζί μας και στηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να προχωρήσει το ελληνικό πρόγραμμα, κατανοώντας τις επιπτώσεις που θα έχει μια μη συμφωνία», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ρήγματος στην κυβερνητική συνοχή…»

«Αυτό είναι που μας κάνει να ελπίζουμε, ότι έστω και δύσκολα, θα καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας κυρίως και του Δ.Ν.Τ. και θα πάμε σε μια συμφωνία εντός των επόμενων ημερών. Δεν υπάρχει περιθώριο εβδομάδων, όπως ακούστηκε. Πρέπει να υπάρξει Eurogroup τις επόμενες ημέρες, το οποίο να δώσει τη λύση», σημείωσε καταληκτικά ο Κώστας Μορφίδης, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ρήγματος στην κυβερνητική συνοχή, όταν τα μέτρα έρθουν προς ψήφιση, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...