Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: Σταθερή πορεία για έξοδο από τα μνημόνια

Ημέρα:

spot_img

«Εκείνο που μένει από το συνέδριο μας, είναι η διάθεση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο σύνολό του, για συνέχιση της πορείας με προορισμό την έξοδο από την εποπτεία και τα μνημόνια και την θέληση να συνεχίσει να στηρίζει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τα μνημόνια με την όσο το δυνατό μεγαλύτερη δυνατότητα μέσα από το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και οι δράσεις του να είναι περισσότερες και πιο βοηθητικές προς την κοινωνία», δήλωσε στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, μ’ αφορμή την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος την Κυριακή (16/10).

«Βεβαίως αναγνωρίζουμε ότι και σε αυτή την πορεία έχουν γίνει λάθη. Θα πρέπει κι εμείς να κάνουμε τις αλλαγές, είτε αυτές αφορούν στη λειτουργία του κόμματος, είτε στη λειτουργία της κυβέρνησης, κυρίως όμως στην καλύτερη συνεννόηση μεταξύ αυτών των δυο και στην περισσότερη συζήτηση πριν και κατά τη διάρκεια της νομοθετικής λειτουργίας της κυβέρνησης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Αλέξης Τσίπρας

Από το συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του κόμματος με το συντριπτικό ποσοστό 93,54%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για την εκλογή του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σύνολο 2.926,ψήφισαν 2.758. Έλαβαν: Αλέξης Τσίπρας: 2.548, λευκά: 176, άκυρα: 34

Στο προηγούμενο συνέδριο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκλεγεί πρόεδρος του ενιαίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ποσοστό 74%, ενώ το 2008 είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΝ με ποσοστό 70%.

«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου, είναι ανανέωση ευθύνης για έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο μαζικό, πιο συλλογικό, πιο αποτελεσματικό στις δύσκολες μάχες που μας περιμένουν, για μια Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προκοπής».
Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου του κόμματος.

Δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου προγράμματος ο Κώστας Μορφίδης

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες εκ μέρους της αντιπολίτευσης, για το φόβο επιβολής στη χώρα ενός τέταρτου προγράμματος στήριξης, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Δεν είμαι ανήσυχος για ένα τέταρτο πρόγραμμα, γιατί η δική μας θέληση, όπως ακούστηκε και στο συνέδριο και από τον πρωθυπουργό, αλλά και από υπουργούς που έχουν σχέση με τη διαπραγμάτευση, είναι να επιμείνουμε στην κατεύθυνση του να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, όχι μόνο από την πλευρά μας, αλλά και από αυτή των δανειστών. Τα συμφωνηθέντα είναι ότι με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, που πιστεύουμε ότι θα γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα πάμε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου για να ζητήσουμε να ξεκινήσει η διαδικασία μείωσης του χρέους. Δεν ζητάμε τίποτα παράξενο, αλλά να τηρηθεί η συμφωνία από τη στιγμή που κι εμείς την τηρούμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...