Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: “Θα υπάρξει ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία”

Ημέρα:

spot_img

Την πεποίθησή του, ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα υπάρξει ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

Όπως είναι γνωστό, αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά από μία τριήμερη διαδικασία στην ολομέλεια της Βουλής που κύλησε γενικότερα χωρίς εντάσεις, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ., ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν 144 βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, την Χρυσή Αυγή, την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κ.Κ.Ε., το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζε ο Νίκος Δένδιας, ευρισκόμενος στο εξωτερικό.

Αλέξης Τσίπρας: «Θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση…»

Στις ομιλίες τους, οι πολιτικοί αρχηγοί άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, ενώ προηγήθηκε και αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, δεν ανέβηκε στο βήμα, καθώς πήρε το λόγο την Τρίτη ως υπουργός Άμυνας, ενώ η συζήτηση έκλεισε με την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι η τετραετία της εξόδου από την κρίση. Να σημειωθεί επίσης, ότι η τρίτη ημέρα συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, εξελίχθηκε με ομιλίες υπουργών και βουλευτών στην ολομέλεια της σώματος.

Προσπάθεια για ένα παράλληλο πρόγραμμα που θα μπορέσει να αναπληρώσει τις απώλειες

«Η διαδικασία στην Βουλή κύλησε απόλυτα ομαλά και η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, όπως αναμενόταν. Βεβαίως πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης που τονίστηκε από όλα τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα είναι τετραετίας κι ότι η προσπάθεια αρχίζει ουσιαστικά από τώρα. Στο πλάνο της κυβέρνησης είναι ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα υπάρξει ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία και δυνατότητες για να αντιστραφεί η υφεσιακή πορεία, όπως την γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από εκεί και πέρα για τα μέτρα, τα οποία τούτη η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να πάρει μιας και έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο, νομίζω πως είναι ξεκάθαρη η θέση μας, ότι ναι μεν αυτά θα ψηφιστούν, αλλά η δική μας προσπάθεια θα είναι να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα, που θα μπορέσει να αναπληρώσει τις απώλειες και να δώσει, άλλα ισοδύναμα, κυρίως σε αυτές τις κοινωνικές τάξεις που επλήγησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να πλήττονται από τις συνέπειες των μνημονίων», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...