Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καζάνι που βράζει η ΝΔ: Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης, Καλατζής, Κλειτσιώτης δηλώνουν πως….

Ημέρα:

spot_img

Με καζάνι μοιάζει πλέον η Νέα Δημοκρατία, μετά το φιάσκο της Κυριακής και των εκλογών που τελικά ποτέ δεν έγιναν. Στα στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων επικρατεί αναβρασμός, ενώ όλοι μαζί βάλλουν κατά της Κ.ΕΦ.Ε. και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, για την επιλογή της εταιρείας, που τελικά δεν κατάφερε να σηκώσει το βάρος των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τις δραματικές εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία, μίλησαν χθες στον «Ενήμερο», στελέχη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, που στο σύνολό τους τόνισαν ότι δεν φοβούνται διάσπασή του, ενώ εξέφρασαν και την οργή τους για το γεγονός ότι η κορυφαία διαδικασία εκλογής προέδρου εξελίχθηκε σε ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου.

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από τις πράξεις όλων…»

«Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία πρέπει να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Η Κ.ΕΦ.Ε. είναι αυτόνομο όργανο και δεν ελέγχεται από κανέναν υποψήφιο. Να παραιτηθούν όλοι όσοι έχουν συμμετοχή στην λήψη αυτής της απόφασης. Θα έπρεπε ήδη να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Σε κάθε περίπτωση αυτοί είναι πέριξ της Κ.ΕΦ.Ε. Επέλεξαν μια εταιρεία που δεν μπορούσε να «βγάλει» τη δουλειά όπως αποδείχθηκε κι αυτό μεταφράστηκε ως ανεπάρκεια της Νέας Δημοκρατίας κι όχι των ίδιων ή της εταιρείας. Πρέπει να εξεταστεί γιατί επελέγη αυτή η εταιρεία. Δεν νομίζω κανένας να θέλει τη διάσπαση αυτή τη στιγμή, αλλά οπωσδήποτε η ενότητα πρέπει να διασφαλιστεί από τις πράξεις όλων κι όχι από τις ευχές ή την θεωρία», τόνισε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Γιάννης Πασχαλίδης: «Υπήρξε μια ανοργανωσιά σε όλα τα επίπεδα»

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Πασχαλίδης, μιλώντας στον «Ε», επισήμανε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, που κατέβηκε να ψηφίσει από νωρίς το πρωί. Τους ταλαιπωρήσαμε και για αυτό θα ήθελα να τους ζητήσω, όταν θα γίνουν οι εκλογές, να μας πλαισιώσουν πάλι, γιατί οπωσδήποτε πρέπει να έχουμε αρχηγό για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε την πατρίδα. Δυστυχώς, με όλα αυτά που συνέβησαν έχει γίνει ζημιά, καθώς φάνηκε ότι υπήρξε μια ανοργανωσιά σε όλα τα επίπεδα. Αυτά πρέπει να τα αποφεύγουμε για να είμαστε πιο σοβαροί. Ειλικρινά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Φυσικά και υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν για αυτούς που μετείχαν στην όλη διαδικασία. Δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. Αν φταίει η εταιρεία, που φταίει ή κάποια άτομα, γιατί να συζητάμε για διάσπαση; Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό».

Γιώργος Καλαντζής: «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο…»

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματά της μέσα από δημιουργικές τοποθετήσεις και θέσεις. Να γίνει ξανά ελκυστική στους πολίτες. Άρα, δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι έγινε την Κυριακή. Είναι εύκολο ο ένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο, όμως το δύσκολο είναι να καθίσουν όλοι  γύρω από ένα τραπέζι και να βρουν μια λύση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Όσοι διετέλεσαν πρόεδροι, μαζί με τους υποψήφιους, πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν άμεσα την λύση που χρειάζεται. Οι πολίτες δεν περιμένουν τις δικές μας διαδικασίες, αλλά θέσεις και ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν τον τόπο», σημείωσε με δηλώσεις του στον «Ε», ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καλαντζής.

Ντίνος Κλειτσιώτης: «Ο κ. Παπαμιμίκος με την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας κατάφερε να μας γελοιοποιήσει»

Τον Ανδρέα Παπαμιμίκο θεωρεί υπεύθυνο για το φιάσκο, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης. «Αναφέρομαι προσωπικά στον κ. Παπαμιμίκο και βάλλω ευθέως εναντίον του, καθώς κατάφερε με την επιλογή που έκανε για την ανάληψη από την εταιρεία για τις εκλογές να μας γελοιοποιήσει. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί άμεσα. Είναι επιβεβλημένη η παραίτησή του. Αποδείχθηκε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κόμμα. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε στις κάλπες, με αγωνία για τον νέο πρόεδρο, αλλά δυστυχώς καταφέραμε να τον απογοητεύσουμε. Να τον θυμώσουμε για άλλη μια φορά. Για αυτό, για να πέσουν οι τόνοι επιβάλλεται η παραίτηση Παπαμιμίκου και όλων των μελών της Κ.ΕΦ.Ε. και με έναν προσωρινό πρόεδρο να πάμε άμεσα σε διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, με μια σοβαρή εταιρεία. Ρωτούν που θα βρούμε τα χρήματα. Προτείνω ένα μήνα να μη πληρωθούν οι βουλευτές του κόμματος για να διεξαχθούν οι εκλογές με αυτά τα χρήματα. Αποκλείω την διάσπαση, καθώς η ενότητα του κόμματος είναι αρραγής», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε», ο κ. Κλειτσιώτης.

Κώστας Ευθυμιάδης: «Γρήγορη ανασυγκρότηση και πορεία προς την εκλογή του επόμενου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας»

«Το κλίμα απογοήτευσης, πικρίας, θλίψης, οργής, αγανάκτησης, της αναζήτησης ενόχων που πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας αδειάσουν τη γωνιά, οδηγεί σε μια μόνο λύση. Γρήγορη ανασυγκρότηση και πορεία προς την εκλογή του επόμενου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια διαδικασία για να αποκατασταθεί με έναν εντυπωσιακό τρόπο η τραυματισμένη εικόνα του κόμματος», δήλωσε από την μεριά του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης. Να σημειωθεί καταληκτικά ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με 15 ακόμη συναδέλφους του, ζήτησαν με επιστολή τους την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξης συνέβησαν την Κυριακή και την προφανή αδυναμία της Κ.ΕΦ.Ε. να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα, αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...