Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης από τον Μεϊμαράκη

Ημέρα:

spot_img

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, εξαπέλυσε σήμερα από την Καβάλα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο ομιλίας που πραγματοποίησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ως υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

”Συνήθως, μετά τις εκλογές, υπάρχει μια περίοδος ηρεμίας. Ίσως είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά, που λίγες εβδομάδες μετά τις εθνικές εκλογές διακρίνω στους πολίτες μια αγωνία για το αύριο, μια ανασφάλεια και μια αβεβαιότητα για το πως θα πορευτεί η χώρα. Αυτό διότι η παρούσα κυβέρνηση, ακολουθεί μια πολιτική που δεν μας βγάζει από την κρίση, αντίθετα μας βυθίζει στην κρίση με φόρους, περικοπές, που δημιουργούν ανησυχία για το αύριο στους πολίτες”, τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

”Αν δεν γίνονταν οι εκλογές του Ιανουαρίου, η χώρα θα είχε προχωρήσει”

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η χώρα θα είχε βγει από την κρίση αν δεν γίνονταν εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα αναπτυξιακό εργαλείο, όπως για παράδειγμα το Ε.Σ.Π.Α.

”Εμείς είχαμε προτείνει μια άλλη πολιτική που θα μας έβγαζαν από την κρίση. Είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε στην ανάπτυξη, είχαμε αύξηση του Α.Ε.Π. και μείωση της ανεργίας. Η ψυχολογία είχε αρχίσει να αλλάζει κι όλοι αισθανόμασταν ότι ακολουθούσαμε ορθό δρόμο εξόδου από την κρίση. Αν δεν γίνονταν οι εκλογές, η χώρα θα είχε προχωρήσει. Και τώρα όμως θα μπορούσε να αλλάξει πορεία. Εμείς προτείναμε τους δρόμους. Καταρχήν να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη. Αν νοικοκυρευτούμε και μπορέσουμε να εκπέμψουμε τα μηνύματα που πρέπει, τα χρήματα υπάρχουν. Είναι αυτά του Ε.Σ.Π.Α. που περιμένουν οι δήμοι κι έχουν διακοπεί, κάτι που προκάλεσε η κυβέρνηση. Θα μπορούσε επίσης να τρέξει η κυβέρνηση την επικύρωση του διαγωνισμού που είχαμε κάνει για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα αξιοποιηθούν, ενώ θα δημιουργηθούν και θέσεις λειτουργίας αυξάνοντας τον τουρισμό μας. Επίσης, θα μπορούσαν να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που τα σταμάτησαν κι αυτά. Θα μπορούσαν να ξεμπλέξουν πολλές επενδύσεις που έχουν κολλήσει στα συρτάρια τους, να προχωρήσουν την αξιοποίηση των λιμανιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

”Θα διαλύσουν όσους στάθηκαν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης…”

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση σημείωσε, ότι η εκταμίευση της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να επιστρέψει στους ιδιώτες ως οφειλή του δημοσίου, για να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά.

”Εμείς επιστρέψαμε 6 δισεκατομμύρια στους ιδιώτες, είτε με την επιστροφή Φ.Π.Α., είτε με την πληρωμή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μπόρεσε να δουλέψει η αγορά, που τώρα έχει στεγνώσει. Με τα μέτρα που φέρνουν τώρα, όχι μόνο δεν έρχονται νέες επενδύσεις, όχι μόνο διώχνουν όσες υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα όσους στάθηκαν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, με την νέα φορολογία και τις περικοπές θα τους κλείσουν κι αυτούς, θα τους διαλύσουν, όπως και την εθνική οικονομία”, επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι πολλά ήταν τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που παρακολούθησαν την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο προλόγισε ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...