Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Δηλώσεις των βουλευτών Εμμανουηλίδη – Μορφίδη – Παπαφιλίππου

Ημέρα:

spot_img

Στην μεγάλη στήριξη της κοινωνίας στον Αλέξη Τσίπρα, αποδίδει ο επανεκλεγείς βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, την μεγάλη σε εύρος νίκη του κόμματός του, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Δύο πράγματα δηλώνει το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Το ένα είναι η στήριξη της κοινωνίας στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και βέβαια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το δεύτερο είναι οι ευθύνες που επιβαρύνεται ο πολιτικός μας χώρος για να μπορέσει να πάρει πάνω του τις τύχες της κοινωνίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Πρέπει να είμαστε συνεπείς ως προς τις συμβατικές υποχρεώσεις του μνημονίου»

Παράλληλα, με έμφαση στάθηκε στα δύσκολα που έχει μπροστά της η χώρα και η νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας σχετικά: «Έχουμε μπροστά μας ένα μνημόνιο. Πρέπει να είμαστε συνεπείς ως προς τις συμβατικές του υποχρεώσεις, αλλά πρωτίστως πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή που τόσο έχει διαρραγεί όλο το προηγούμενο διάστημα και επιπλέον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν στο ξεκόλλημα από το τέλμα. Αυτό σημαίνει σχεδιασμό μιας αναπτυξιακής προοπτικής σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα. Η ψήφος στήριξης της κοινωνίας στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι να πολλαπλασιάζει τις ευθύνες που έχουμε αναλάβει».

«Η αριθμητική δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική…»

Σε ερώτηση τέλος σχετικά με το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., λόγω του ότι συγκεντρώνουν 155 βουλευτές, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, απάντησε: «Όχι δεν ανησυχώ γιατί η αριθμητική δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική. Όταν υπάρχει η θέληση ενός λαού να ξεπεράσει τα προβλήματα του, αυτό για εμάς είναι μπούσουλας. Με την ίδια κοινωνική ευθύνη που έκανα τα δικά μου πολιτικά βήματα, αλλά και συναδέλφων που από αύριο θα είμαστε μαζί στα έδρανα της Βουλής. Η ομοψυχία και η ομοθυμία όλων μας, είναι αυτή που προοιωνίζει μια ευοίωνη θητεία. Είναι σημαντικό να έχουμε όλοι μας έναν κοινό βηματισμό».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΡΦΙΔΗΣ

Την σταθερότητα της νέας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας, επισημαίνει με δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης.

«Ο ελληνικός λαός προφανώς αντιλήφθηκε την προσπάθεια που έκανε το προηγούμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του. Ο λαός στηρίζει τις αποφάσεις που λήφθηκαν πριν και δίνει την ευκαιρία στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να συνεχίσει το κυβερνητικό του έργο, δείχνοντας του εμπιστοσύνη ότι αυτός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την περίοδο που έχει τόσες πολλές δυσκολίες, απορρίπτοντας το παλιό κι όσα είχε γνωρίσει σε επίπεδο διακυβέρνησης από τα άλλα κόμματα. Ήταν μια καθαρή νίκη όπως εξελίχθηκε και για αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας δίνουν αυτήν την δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μορφίδης.

«Ο αριθμός των 155 βουλευτών δίνει την δυνατότητα στην νέα κυβέρνηση να κυβερνήσει…»

Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για το γεγονός ότι η νέα συγκυβέρνηση θα έχει στην διάθεσή της 155 βουλευτές, ο κ. Μορφίδης απάντησε: «Για εμάς και για όλους τους πολίτες είναι σημαντικό η νέα κυβέρνηση να είναι σταθερή, να είναι κυβέρνηση τετραετίας. Αυτή θα είναι η προσπάθειά μας. Η αποκατάσταση της σταθερότητας και η επιστροφή της κανονικότητας που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος. Βεβαίως μπορεί να είναι κοντά στο όριο της πλειοψηφίας η νέα κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά ο αριθμός των 155 βουλευτών δίνει την δυνατότητα και να κυβερνήσει, αλλά και τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί ότι θα πάρουμε για να προχωρήσει η χώρα είναι μέτρα που αφορούν όλους και πιστεύω ότι θα στηριχθούν και από άλλες δυνάμεις του κοινοβουλίου».

«Μόνο μέσα από συνεργασία και συμμετοχή μπορούμε να λειτουργήσουμε»

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το πώς ο ίδιος θα κινηθεί ως νέος βουλευτής πλέον, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια περίοδο που χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας. Θα θυμίσω και την συμβολή της τοπικής κοινωνίας κι όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, να προτείνουν πράγματα που αφορούν την καλύτερη πορεία του τόπου και να μας κριτικάρουν σκληρά. Μόνο μέσα από συμμετοχή και συνεργασία μπορούμε να λειτουργήσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτή θα είναι η δική μου προσπάθεια τουλάχιστον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ

Επίγνωση της τεράστιας ευθύνης που αναλαμβάνει, δηλώνει ότι έχει ο νεοεκλεγείς βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιώργος Παπαφιλίππου.

«Να πω την αλήθεια αυτή η διαφορά ήταν απροσδόκητη. Περίμενα βέβαια νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όχι όμως σε τόσο μεγάλη έκταση. Την θεωρώ πάρα πολύ σπουδαία αυτή την νίκη, σπουδαιότερη και από αυτήν της 25ης Ιανουαρίου. Έχω επίγνωση ότι αναλαμβάνουμε τεράστιες ευθύνες όλοι μας, όμως πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού», επισήμανε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Παπαφιλίππου.

«Θα είμαστε μια συμπαγέστατη κοινοβουλευτική ομάδα»

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί «εύθραυστη» την νέα κυβερνητική πλειοψηφία, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., απάντησε: «Η κυβερνητική πλειοψηφία των 155 βουλευτών δεν με ανησυχεί, καθώς έχω την πεποίθηση ότι θα είμαστε μια συμπαγέστατη κοινοβουλευτική ομάδα, από κοινού βέβαια με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουν επίγνωση των ευθυνών που έχουν αναλάβει, γνωρίζουν το πλαίσιο και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχή».

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση, ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε: «Πρωτίστως θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν κανονικά οι τράπεζες και νομίζω ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα, καθώς επίκειται η ανακεφαλαιοποίηση τους και βέβαια ένα επίσης σοβαρό θέμα είναι η διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, διότι αν είναι επιτυχής, η ελληνική οικονομία και η κοινωνία θα έχουν σημαντικότατο όφελος. Επίσης, θα παλέψουμε για την ανθρωπιστική κρίση, που είναι από τα πρώτα μας μελήματα, κάτι που αποδείξαμε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ και τα «κόκκινα» δάνεια, είναι από τα θέματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ δεδομένο επίσης ότι ενόψει του χειμώνα θα καταργηθεί και ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά να μην ξεχάσω το θέμα της διαπραγμάτευσης για τις εργασιακές σχέσεις που είναι κι αυτό στις άμεσες στοχεύσεις μας, διότι στην διάρκεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε επέλθει ένας εργασιακός μεσαίωνας».

«Πρωτίστως πρέπει να αγωνιστούμε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας»

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς θα κινηθεί ο ίδιος πλέον, ως νεοεκλεγείς βουλευτής, ο κ. Παπαφιλίππου, απάντησε: «Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει την νέα αυτή κατάσταση. Πέρα από το ανθρώπινο που μου έχει προκαλέσει μεγάλη χαρά, αυτή η θέση με κάνει να αισθάνομαι ακόμη πιο υπεύθυνα, διότι πρωτίστως πρέπει να αγωνιστούμε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είμαστε στην υπηρεσία του λαού της Καβάλας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντρόφους μας που έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα με αυταπάρνηση, με προσωπικές θυσίες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμασταν λαβωμένοι μετά την αποχώρηση σημαντικού αριθμού μελών μας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...