Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χρ. Μέτιος: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του προέδρου της Ε.Ο.Κ.

Ημέρα:

spot_img

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου για την μη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ στην Ξάνθη, αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτου θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία».

Οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, μιλώντας στον Arena Fm δήλωσε:

«Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα. Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και συνέχισε:

«Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν. Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας. Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...