Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας

Ημέρα:

spot_img

Ο απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.«Πρόκειται για μια υποχρεωτική συνεδρίαση, η οποία γίνεται μια φορά το χρόνο και αφορά τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης για την προηγούμενη χρονιά. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική συνεδρίαση, όπου ο περιφερειάρχης θα ενημερώσει το σώμα για τα πεπραγμένα. Θα γίνει πιστεύω μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, θα τεθούν ερωτήματα και προβληματισμοί και θα δοθούν απαντήσεις για κάθε υπηρεσία και έργο που σχεδιάστηκε το 2016, μια δύσκολη χρονιά», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης.

Οι δράσεις των δασαρχείων και των λιμεναρχείων της Π.Α.Μ.Θ. θα απασχολήσουν την πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

Νωρίτερα, στις 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ., η οποία αφορά τις δράσεις των δασαρχείων, όλων των περιφερειακών ενοτήτων.

«Με τις καταστροφές που είχαμε στη Θάσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο προγραμματισμός που πρέπει να υπάρξει και από τα δασαρχεία αλλά και από την περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια, κυρίως για τον δασικό πλούτο της περιφέρειας μας. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν επίσης και ζητήματα που αφορούν τα λιμεναρχεία της Π.Α.Μ.Θ., θέματα λοιπόν που άπτονται του περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου της περιφέρειας μας», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ.

Το Ε.Σ.Π.Α. είναι εδώ και… περιμένει

Τέλος, σε σχέση με το 2017 και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα χρονιά για την περιφέρεια, ο Κώστας Αντωνιάδης, δήλωσε: «Είναι η χρονιά στην οποία θα αρχίσουν σιγά – σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά οι μελέτες και οι προσκλήσεις για το Ε.Σ.Π.Α. Περιμένουμε προσκλήσεις από τους αρμόδιους δικαιούχους και τους δήμους. Υπάρχουν χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α., τα οποία περιμένουν τις ανάλογες μελέτες. Υπάρχει να θυμίσω η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πολιτισμού με 55 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διατεθούν για την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ. και περιμένουμε από δήμους και επιμελητήρια να υποβάλουν προτάσεις. Καλό είναι καμιά φορά να μην κάνουμε κριτική και να λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ή δεν υπάρχει η περιφέρεια, αλλά να δούμε κι εμείς πόσο έτοιμοι είμαστε για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα. Περιμένουμε τους δικαιούχους να τα εκμεταλλευτούν για να αναδείξουμε σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Π.Α.Μ.Θ. όπως για παράδειγμα τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...