Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τα μέτρα θα γίνονται πιο σκληρά

Ημέρα:

spot_img

«Δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι δυσάρεστες για τη χώρα μας, καθώς η δεύτερη αξιολόγηση, που έπρεπε να κλείσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο, βλέπουμε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη. Τα μέτρα που ζητούν οι εταίροι είναι πάρα πολύ δύσκολα», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας (13/2) ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης.  

«Η κυβέρνηση έχει δίκιο, μέχρι ένα σημείο, να αντιδρά σε αυτά τα μέτρα, αλλά είναι ευθύνη της ίδιας που φτάσαμε να διαπραγματευόμαστε σήμερα αυτά τα σκληρά μέτρα. Όσο αυτή η αξιολόγηση δεν κλείνει, τα μέτρα δυστυχώς θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, η αξιολόγηση να κλείσει με όσο το δυνατό μέτρα που θα μπορέσει να αντέξει ο ελληνικός λαός. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση για το πώς μπορεί να διαμορφώσει ένα τέτοιο πλαίσιο, ώστε τα μέτρα να περάσουν πιο εύκολα στον λαό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κλειτσιώτης.

«Όταν παραδώσαμε την κυβέρνηση το 2014 τα οικονομικά μεγέθη ήταν τέτοια που φαινόταν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια…»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δικαιώνεται με όσα συμβαίνουν ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Δεν είμαι από αυτούς που λένε αν δικαιώνεται ή όχι ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι έχουν δει όμως ότι τα οικονομικά μεγέθη το 2014, τότε που εμείς παραδώσαμε την κυβέρνηση, ήταν τέτοια που φαινόταν ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Όλα έδειχναν ότι πηγαίναμε καλύτερα. Σήμερα, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. πάμε να πιάσουμε τους στόχους του 2014. Έμμεσα λοιπόν δίνω και την απάντηση για το αν δικαιώνεται ή όχι ο Αντώνης Σαμαράς».

«Πρόβλημα grexit δεν θα έχουμε»

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο του grexit, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Πρόβλημα grexit δεν θα έχουμε. Η ευρωπαϊκή οικογένεια θέλω να πιστεύω ότι τελικά θα βάλει νερό στο κρασί της και θα παραμείνουμε εντός ευρωζώνης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι καταστάσεις που θα ζήσουμε θα είναι τραγικές. Η αξιολόγηση αυτή θα κλείσει και νομίζω ότι τα μέτρα τελικά δεν θα είναι τόσο σκληρά, αφού θα κάνουν και οι δυο πλευρές λίγο πίσω, απ’ όσο ακούγονται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση καθυστέρησε. Αυτά λέει κι ο κ. Χουλιαράκης. Ότι δηλαδή κάθε μέρα που καθυστερούμε τα μέτρα θα είναι σκληρότερα. Για αυτό οι κυβερνώντες πρέπει να την κλείσουν άμεσα για να μη βρεθούμε προ απροόπτου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...