Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μιχάλης Μεταξάς: “Μεγάλη η ζημιά που προκάλεσαν τα capital controls στην αγορά των καυσίμων”

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που συνεχίζουν να προκαλούν στην αγορά υγρών καυσίμων τα capital controls, όπως δηλώνει στον «Ενήμερο» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του τοπικού σωματείου βενζινοπωλών, Μιχάλης Μεταξάς.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα επιδεινώσει έτι περαιτέρω την ήδη κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, ενώ υπογραμμίζει ότι ενώ οδεύουμε προς το φθινόπωρο, εντούτοις κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Η οικονομία δεν σηκώνει εκλογές»

«Όπως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έτσι κι εμείς δεν θέλουμε εκλογές, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Κατά την γνώμη μου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα έπρεπε κα καθίσουν κάτω και να βρουν μια άκρη, γιατί έτσι κι αλλιώς ένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όπως συναινετικά ψήφισαν στην Βουλή πρόσφατα, αυτό να κάνουν και τώρα, μια κυβέρνηση που θα μας βγάλει επιτέλους από αυτά τα μνημόνια που κάθε κυβέρνηση φέρνει κι από ένα. Αντ’ αυτού πάμε σε εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες, κάτι που θεωρώ ότι δεν το σηκώνει η οικονομία, ούτε η χώρα».

Μεγάλη η ζημιά που προκάλεσαν τα capital controls στην αγορά των καυσίμων

Ο Μιχάλης Μεταξάς τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την ζημιά που προκλήθηκε στην αγορά των καυσίμων από την επιβολή των capital controls, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάμε σε εκλογές με capital controls. Το επάγγελμά μας συνεχίζει να βάλλεται από αυτά, διότι τα ποσά που διακινούμε είναι μεγάλα, οι δοσοληψίες με εταιρείες πολλές και κάθε μέρα έχουμε προβλήματα με τις τράπεζες. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει και πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, που αποτελούν κομμάτι της απασχόλησής μας, έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους εξαιτίας των capital controls με αποτέλεσμα αυτό να περνά στην συνέχεια στην αγορά καυσίμων».

Θολό το τοπίο για το πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει χειμώνα

Σε ερώτηση σχετικά με το τι θα πρέπει να αναμένουν οι καταναλωτές ενόψει του χειμώνα με το πετρέλαιο θέρμανσης, ο Μιχάλης Μεταξάς απάντησε: «Κάτι εξήγγειλε η απελθούσα κυβέρνηση, δεν ξέρουμε ποια θα προκύψει από τις εκλογές και αν θα προλάβει μέχρι να συγκροτηθεί να εξαγγείλει κάτι άλλο. Θα φτάσουμε στην έναρξη του χειμώνα χωρίς να ξέρουμε αν θα υπάρχει επίδομα θέρμανσης, ο «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», ποια θα είναι η τιμή του πετρελαίου. Είναι εντελώς θολό το τοπίο και είναι πολλοί ακόμη καταναλωτές που έχουν να πάρουν το επίδομα θέρμανσης από τον περασμένο Ιανουάριο. Το κράτος στην ουσία έχει κάνει στάση πληρωμών. Ποιος καταναλωτής θα τους πιστέψει, έστω κι αν διατηρηθεί το επίδομα και φέτος; Μπαίνουμε σε ένα φθινόπωρο και δεν ξέρουμε πως θα ξεκινήσουμε. Αν ο χειμώνας είναι βαρύς θα θρηνήσουμε θύματα! Δεν πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο λάθος με τον εξίσωση του φόρου. Εμείς ζητάμε να δοθεί όσο πιο φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης γίνεται, να αρθεί η εξίσωση για να γεμίσουν τα σπίτια τους οι καταναλωτές χωρίς επιδόματα και επιστροφές».

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στα πρατήρια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση που καταγράφηκε στα πρατήρια της περιοχής μας στην διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Η κίνηση ήταν σχεδόν ίδια με πέρυσι και οριακά ίσως αυξημένη. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα, όμως αυτό δεν συνέβη επειδή φέτος δεν διακινήθηκαν έλληνες τουρίστες. Τα capital controls έφεραν πολλές ακυρώσεις ελλήνων τουριστών, οι οποίοι καταναλώνουν καύσιμα. Οι ξένοι νοικιάζουν αυτοκίνητα και δεν βάζουν μεγάλες ποσότητες καυσίμων. Έλληνες από την Γερμανία δεν ήρθαν φέτος με όλη αυτήν την ανακατωσούρα που επικρατεί».

Να σημειωθεί ότι οι τιμές των καυσίμων εδώ και δυο εβδομάδες είναι καθοδικές, με αργό ωστόσο ρυθμό. Η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Π.Ε. Καβάλας διαμορφώνεται στο 1,50 ευρώ και στο 1,10 ευρώ του πετρελαίου κίνησης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...