Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαύρη διετία για την αγορά και την ελεύθερη οικονομία

Ημέρα:

spot_img

«Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ., νομίζω ότι έχουν οδηγήσει τα πράγματα για την αγορά και την ελεύθερη οικονομία σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που προϋπήρχε, παρά τις υποσχέσεις και τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει προεκλογικά», δηλώνει στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.  «Η αποτίμηση της διετούς διακυβέρνησης από τη συγκεκριμένη συγκυβέρνηση, είναι ότι ολοένα και περισσότερο τα πράγματα δυσκολεύουν και προβλέπονται πολύ δυσοίωνα όσον αφορά το 2017 για τις επιχειρήσεις. Κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης.

«Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ! Πηγαίνουμε ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά και η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς…»

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζει σχετικά: «Δυστυχώς σφίγγει ο κλοιός στο λαιμό των επιχειρήσεων με την υπέρμετρη φορολόγηση και ιδιαίτερα τώρα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο σε πολλές επιχειρήσεις που ήταν υγιείς θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής όλων αυτών των υποχρεώσεων. Δεν υπάρχει αποθεματικό στις επιχειρήσεις, ώστε να επενδύσουν ή να μπορέσουν να δημιουργήσουν καλύτερες ροές, όσον αφορά τα εμπορεύματα ή εκείνα που θα βελτιώσουν τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ! Το αντίθετο μάλιστα πηγαίνουμε ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά και η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με το δυσκολότερο τρόπο. Αυτό το δείχνει η κίνηση των Χριστουγέννων που ήταν πολύ πεσμένη. Ο κόσμος της αγοράς περίμενε να κινηθεί στις εκπτώσεις, αλλά βλέπουμε ότι η κίνηση είναι επίσης μειωμένη. Είναι παγωμένα τα πάντα εντός κι εκτός εισαγωγικών και δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να αλλάξει αυτό το κλίμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...