Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένταση για τα ταμειακά διαθέσιμα στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Μεγάλη ένταση ανάμεσα στο δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Ξουλόγη, σημειώθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης (20/4).

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Ξουλόγης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου φτάνουν σχεδόν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, η διοίκηση δείχνοντας μια μίζερη στάση δεν δίνει χρήματα σε συλλόγους που έχουν ανάγκη, αλλά και ότι δεν αποπληρώνει χρέη της σε προμηθευτές, όπως για παράδειγμα στους παιδικούς σταθμούς.

Β. Ξουλόγης: ”Φέρτε θέμα για τα οικονομικά από το 2011 μέχρι σήμερα”

Φ. Αναστασιάδης: ”Πάψτε να λασπολογείτε…”

Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Παγγαίου, ο οποίος σημείωσε με έμφαση ότι το απόθεμα είναι αποτέλεσμα σωστής διαχείρισης, ενώ κατηγόρησε τον τέως δήμαρχο ότι ενώ έλεγε ότι δεν άφησε χρέη, αυτά έφταναν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βασίλης Ξουλόγης ανταπάντησε ζητώντας από τη διοίκηση να φέρει θέμα προς συζήτηση για τα οικονομικά του δήμου από 2011 μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Ξουλόγης για χρέη σε προμηθευτές, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ζήτησε από τον τέως δήμαρχο να πάψει να λασπολογεί.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο δήμος πληρώνει τιμολόγια από χρέη της προηγούμενης διοίκησης και ζήτησε από τον κ. Ξουλόγη να μην κάνει στη διοίκηση μαθήματα οικονομικής διαχείρισης, ενώ τόνισε ότι ο δήμος πληρώνει ό,τι τιμολόγιο έρχεται.

Ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης για να πέσουν οι τόνοι…

Ο Βασίλης Ξουλόγης επανήλθε επισημαίνοντας το τι παρέλαβε όταν συνενώθηκαν οι πέντε πρώην δήμοι και τι τελικά παρέδωσε στη σημερινή διοίκηση και συνέχισε να ζητά να μπει θέμα για τα οικονομικά του δήμου από το 2011και μετά.

”Δε ντρέπεσαι να μιλάς εσύ για διαχείριση; Δε θα πέσω στο επίπεδο της κουβέντας σας”, είπε ο κ. Αναστασιάδης, ”σας προκαλώ εδώ και ενάμιση χρόνο φέρτε στοιχεία. 10 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσα για χρέη από τους πέντε δήμους”, απάντησε ο κ. Ξουλόγης σε έντονο ύφος. Ο πρόεδρος του σώματος, Κώστας Γάκης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά για να πέσουν οι τόνοι, ενώ η συζήτηση συνεχίστηκε για το θέμα και μετά τη διακοπή για λίγα λεπτά και χωρίς, ευτυχώς, ένταση.

Χαμηλά τα ποσοστά αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης – Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Φ. Αναστασιάδης για το θέμα των Αμμολόφων

Σε ερώτηση του κ. Ξουλόγη για το που βρίσκεται το θέμα του αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης, ο Χάρης Παπαδόπουλος απάντησε ότι οι μετρήσεις δείχνουν ότι αυτό βρίσκεται κάτω από το 5, κάτι που δείχνει ότι πάμε προς άρση απαγόρευσης της πόσης, ενώ σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση και με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας.

Τέλος, ο κ. Μπόνος ρώτησε το δήμαρχο Παγγαίου για το που βρίσκεται των θέμα των Αμμολόφων, με τον κ. Αναστασιάδη να απαντά ότι την Πέμπτη (21/4) θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου εκτίμησε ότι είναι πιθανό να λάβει και τους όρους παραχώρησης για τη λειτουργία των Αμμολόφων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...