Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Ιωσηφίδου: Μονόδρομος η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του ΟΛΚ

Ημέρα:

spot_img

Μονόδρομο χαρακτηρίζει η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, τη λήψη απόφασης εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ο.Λ.Κ.

«Έχει ήδη δοθεί εντολή στη δικηγόρο Β. Καρκαλέτσου, προκειμένου να κάνει όλη την απαιτούμενη διαδικασία για να γίνει εκτέλεση της απόφασης. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο για λήψη της σχετικής απόφασης, η οποία είναι μονόδρομος, διότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Δεν θα πω που στοχεύουμε (κατασχέσεις), αυτό θα γίνει γνωστό την επόμενη εβδομάδα», ανέφερε σχετικά με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Πρόσφατη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων δικαιώνει και πάλι τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»

Να σημειωθεί ότι η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει δικαιωθεί όσον αφορά τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων στο Εσκί Καπού, καθώς έχει ήδη εκδοθεί απόφαση του εφετείου Θράκης υπέρ της, όσον αφορά την τιμή μονάδας αποζημίωσης ανά τετραγωνικό μέτρο όλης της έκτασης, ενώ η απόφαση έχει καταστεί αμετάκλητη και μετά από τη δικαίωση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» στον Άρειο Πάγο.

«Επειδή ο Ο.Λ.Κ. αρνήθηκε να καταβάλει την αποζημίωση ως όφειλε, καθώς να θυμίσουμε ότι εκτός από απαλλοτριούμενη έκταση πρόκειται και έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. (λιμάνι Φίλιππος Β’) καταφύγαμε σε έκδοση διαταγής πληρωμής (πρωτοδικείο Καβάλας), η οποία κεφαλαιοποιεί πλέον το ποσό που υποχρεούται ο Ο.Λ.Κ. να καταβάλει στην «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», δηλαδή 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Επί της απόφασης αυτής ο Ο.Λ.Κ. προσπάθησε να ανακόψει τη διαδικασία εκτέλεσης της, δηλαδή κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου κινητού ή ακινήτου και πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνεται και πάλι η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η οποία μπορεί πλέον να κινηθεί και με εκτέλεση της απόφασης με κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του Ο.Λ.Κ.», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Η απάντηση του Ο.Λ.Κ

Ο ΟΛΚ  σχετικά με την υποχρέωση καταβολής τιμήματος απαλλοτριωμένης έκτασης στο Εσκί Καπού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ο.Λ.Κ.  Α.Ε. δεν σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις και συμμορφώνεται με αυτές. Τούτο δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα του Οργανισμού όπως προβλέπεται από τον νόμο. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας την 16-11-2016 και καλεί την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ»  ν’ αποφύγει τη δημιουργία τετελεσμένων. Ο Οργανισμός κινείται πάντοτε για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος που υπηρετεί, ιδίως δε, τα έννομα συμφέροντα του Λιμένος και του σκοπού που του ανέθεσε η πολιτεία να επιτελεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...