Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άνθρωπος και θάλασσα»: Έξι βραβεία απέσπασαν οι καβαλιώτες φωτογράφοι

Ημέρα:

spot_img

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Καβάλας στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα «άνθρωπος και θάλασσα», η οποία αποτελεί πλέον θεσμό και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, με αναφορά στο θαλασσινό στοιχείο.Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (19/1), η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, στις δηλώσεις της υπογράμμισε την άριστη συνεργασία ανάμεσα στο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

Τη Δευτέρα (23/1) τα έπαθλα στους νικητές του διαγωνισμού

Επίσης ανέφερε ότι ο 3ος πανελλήνιος διαγωνισμός διενεργήθηκε με σοβαρότητα από ανθρώπους με γνώση και εμπειρία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Γιώργο Μυτιληνό, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος επί θεμάτων πολιτισμού του Ναυτικού Μουσείου και εμπνευστής του διαγωνισμού, που έφερε τελικά στην Καβάλα έπαθλα για τους συμμετέχοντες φωτογράφους. Αυτά θα τους δοθούν στο πλαίσιο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα (23/1) στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Μελετάται ήδη κομβικός πανελλήνιος διαγωνισμός με τη συμμετοχή και της Καβάλας, όπως και διακρατική σύμπραξη με την Ουκρανία

Η κ. Πρασσά ανέφερε επίσης ότι μελετάται ήδη η δημιουργία ενός κομβικού πανελλήνιου διαγωνισμού με κριτική επιτροπή από πέντε πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Καβάλα, όπως κι ότι εξετάζεται μια διακρατική σύμπραξη, μέσω της Ε.Φ.Ε. με την Ουκρανία, με την Καβάλα να έχει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστικό.

Η αντιδήμαρχος Καβάλας συνεχάρη τον πρόεδρο φίλων του Δημοτικού Ναυτικού Μουσείου Χρήστο Τζανάκο, καθώς και τον Αχιλλέα Ηλιάδη για την σημαντική προσφορά του στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

Έξι συνολικά βραβεία απέσπασαν οι καβαλιώτες φωτογράφοι που μετείχαν στο διαγωνισμό

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τζανάκος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι στον επιτυχημένο διαγωνισμό φωτογραφίας μετείχαν συνολικά 61 καλλιτέχνες με 400 έργα, εκ των οποίων οι 15 από την Καβάλα, που κατάφεραν να αποσπάσουν έξι συνολικά βραβεία. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει συμμετοχή και στον 4ο διαγωνισμό, αλλά και εκτός Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε και στην πολύ καλή σχέση με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.

Ο κ. Ηλιάδης επισήμανε ότι οι καβαλιώτες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κυριολεκτικά σάρωσαν, καθώς απέσπασαν 3 βραβεία στις έγχρωμες και άλλα 3 στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, σε ένα διαγωνισμό που διεξήχθη με απόλυτη διασφάλιση, με την οποία ασχολήθηκαν έμπειροι άνθρωποι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...