Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης στην Παιδόπολη Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Τα εγκαίνια των δυο ανακαινισμένων διαμερισμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στα οποία θα φιλοξενηθούν για τρία χρόνια, τέσσερα 18χρονα κορίτσια, στο πλαίσιο του προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στον Άγιο Λουκά.

”Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά άνω των 18, τα οποία προέρχονται από τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα από τα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας. Αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σαν ένα εργαλείο, για μια μεταβατική περίοδο για αυτά τα τέσσερα κορίτσια, που θα είναι οι πρώτες ωφελούμενες του προγράμματος, η διάρκεια του οποίου είναι τριετής. Αυτά τα παιδιά θα εκπαιδευτούν για το πως θα μπορέσουν τα ίδια να πατήσουν στα πόδια τους, μετά από την εκπαίδευση που θα τους παρασχεθεί στο εν λόγω πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μια χαρούμενη στιγμή μετά από αρκετούς μήνες σκληρής προσπάθειας και δουλειάς, με την πολύτιμη προσφορά του Ομίλου Ρόταρυ Νεάπολις, αλλά και ροταριανών από την Αγγλία που παρέστησαν στα εγκαίνια, καθώς με χρήματα δικά τους έχει γίνει η ανακαίνιση των διαμερισμάτων, ενώ κι εμείς ως Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας έχουμε βάλει ένα ποσό και δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο θα διατηρήσουμε αυτά τα διαμερίσματα τόσο όμορφα και αξιοπρεπή, αλλά να κάνουμε ακόμη καλύτερα και να αναλάβουμε το κόστος για την περαιτέρω βελτίωσή τους”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Σωτήρης Σωτηριάδης, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στις 113.000 δολάρια ανέρχεται το κόστος του προγράμματος

Η Άννα Παυλίδου, μέλος Ροταριανού Ομίλου Καβάλας Νεάπολις και πρόεδρος επιτροπής υλοποίησης του ροταριανού προγράμματος, δήλωσε από τη μεριά της: ”Το πρόγραμμα το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι ροταριανοί όμιλοι, οι περιφέρειες και το διεθνές  Ρόταρυ. Είναι της τάξης των 113.000 δολαρίων και ευελπιστούμε να συνεχιστεί. Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση των παιδιών στην ημιαυτόνομη διαβίωση. Τους προσφέρουμε τις κατοικίες, θα μένουν μόνες, θα σπουδάζουν στις τεχνικές σχολές της επιλογής τους. Θα τους προσφέρουμε κάθε μήνα τη χρηματοδότηση που θα φροντίζουμε διακριτικά για τη σωστή διαχείρισή της. Τα μέλη του ομίλου μας και εξειδικευμένοι εθελοντές θα φροντίζουμε για επιπλέον δεξιότητες των παιδιών”.

Τέλος, η Μαρίνα Φιλιππίδου, πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, υπογράμμισε στις δηλώσεις της: ”Η πρόταση έγινε από το Ροταριανό Όμιλο Νεάπολις, στον οποίο είμαι μέλος. Το 2013 αποφασίστηκε να ανακαινιστούν δυο διαμερίσματα, με σκοπό να φιλοξενηθούν τέσσερα 18χρονα κορίτσια και να επωφελούνται οικονομικά και να ζουν ημιαυτόνομα. Φυσικά και δεχτήκαμε την πρόταση και συνεργαστήκαμε. Εύχομαι μετά από τρία χρόνια, αυτά τα τέσσερα κορίτσια να είναι πιο ώριμα και υπεύθυνα για να αντιμετωπίσουν τη ζωή. Είμαι πολύ περήφανη που ξεκινήσαμε αυτό το έργο, που συνεχίστηκε και υλοποιήθηκε”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...