Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών

Ημέρα:

spot_img

Με αφορμή την ολοκλήρωση της «Δράσης 4» (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, βιασμός, διακίνηση ανθρώπων και σωματεμπορία), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση για όλες τις γυναίκες μέλη των Κ.Α.Π.Η. του δήμου, το πρωί της Πέμπτης, στη δημοτική βιβλιοθήκη.

«Η εκδήλωση αυτή ήταν το επιστέγασμα της τρίμηνης προσπάθειας του Κέντρου. Θελήσαμε να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση με σκοπό κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες για την αθρόα συμμετοχή τους στις δράσεις ευαισθητοποίησης και συνάμα να εδραιώσουμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στη βία κατά των γυναικών. Για τον λόγο αυτό στη σημερινή εκδήλωση παρουσιάσαμε την ταινία με θέμα την ενδοοικογενειακή βία Noir Project και ακολούθως την αφήγηση ιστοριών κακοποίησης από δύο ηθοποιούς της ερασιτεχνικής ομάδας Άνω Θρώσκω της Ομάδας Πολιτών», δήλωσε η ψυχολόγος του Κέντρου, Μαρία Στεργίδου, η οποία μαζί με την κοινωνική λειτουργό, Αθηνά Μπενάζη, παρουσίασαν την εκδήλωση.

Υλοποίηση της «Δράσης 4» και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες

Σε ερώτηση για το αν η «Δράση 4» θα υλοποιηθεί και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες, η κ. Στεργίδου απάντησε: «Σίγουρα ναι. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τον κύκλο των τεσσάρων σεμιναρίων και σε άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Άλλωστε οι θεματικές ενότητες που επιλέχτηκαν ενδιαφέρουν τον κάθε άνθρωπο που είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας με ευαισθησίες και προβληματισμούς». Αναφορικά με το ποιοι είναι οι στόχοι στη νέα προγραμματική περίοδο, η ψυχολόγος του Κέντρου τόνισε: «Κατ’ αρχάς αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δύναται να εξυπηρετήσει πλην των κακοποιημένων γυναικών και τις γυναίκες οι οποίες υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις ( μονογονείς, ΑΜΕΑ, μετανάστριες κτλ, άνεργες κτλ). Επιπλέον, η επαγγελματική συμβουλευτική είναι μια εκ των νέων παρεχόμενων πλέον υπηρεσιών. Συνεπώς το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών συνεχίζει τη λειτουργία του κατά τη νέα προγραμματική περίοδο εδραιωμένο και αναβαθμισμένο». Τέλος, για το αν πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες δράσεις στα Κ.Α.Π.Η του δήμου Καβάλας, η Μαρία Στεργίδου, επισήμανε: «Αναμφισβήτητα ναι. Η αποδοχή εκ μέρους των γυναικών των Κ.Α.Π.Η υπήρξε συγκινητική γεγονός που προλειαίνει το έδαφος για μελλοντικές δράσεις σε αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα. Άλλωστε και η συνεργασία μας τόσο με την κυρία Δρακονάκη όσο και με τις υπεύθυνες κοινωνικούς λειτουργούς των Κ.Α.Π.Η υπήρξε εξαιρετική γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην άρτια σημερινή διοργάνωση».

Τι είναι η Επαγγελματική Συμβουλευτική;

Όσον αφορά την Επαγγελματική Συμβουλευτική, τη νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, η κοινωνική λειτουργός, Αθηνά Μπενάζη ανέφερε: «Η νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας είναι η Επαγγελματική Συμβουλευτική, η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει την καθοδήγηση και υποστήριξη της γυναίκας στην αναζήτηση απασχόλησης και την ένταξή της στην αγορά εργασίας. Η Επαγγελματική Συμβουλευτική είναι μια εξατομικευμένη παρέμβαση για την υποστήριξη των γυναικών με στόχο να αναπτύξουν μια ενεργητική ατομική στρατηγική ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας. Πολλές γυναίκες που απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο αντιμετωπίζουν σοβαρά προσωπικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Στόχος, λοιπόν, για όλες αυτές τις γυναίκες είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, των συνθηκών διαβίωσης τους και η εξασφάλιση προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ευημερίας. Έτσι αφού εντοπίσουμε και ιεραρχήσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, προσπαθούμε να βρούμε τρόπους και δυνατότητες επίλυσης αυτών. Ένα όμως θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες είναι η εύρεση μιας εργασίας. Έτσι η ΓΓΙΦ λαμβάνοντας υπ΄όψιν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που πλήττουν τις γυναίκες, αποφάσισε να εντάξει την Επαγγελματική Συμβουλευτική ως μια νέα ξεχωριστή και πολλά υποσχόμενη υπηρεσία του Συμβουλευτικού Κέντρου».

Που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενες

Να τονιστεί ότι ωφελούμενες της συγκεκριμένης υπηρεσίας, αλλά και όλων των υπολοίπων υπηρεσιών υποστήριξης (νομική συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη) του Συμβουλευτικού Κέντρου, πλην των γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση, είναι και οι γυναίκες οι οποίες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, όπως για παράδειγμα γυναίκες μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς ,ΑμΕΑ, άπορες, γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε βραχυχρόνια ή μακροχρόνια ανεργία και γενικότερα γυναίκες που βρίσκονται σε ευάλωτες ομάδες. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, το οποίο βρίσκεται στην οδό Κων. Παλαιολόγου 9 (πρώην ΠΙΚΠΑ) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και στα τηλέφωνα 2513-500190,2513-500194,2513-500185,2513-500165.ΣΚ 3

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...