Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού για καλό σκοπό

Ημέρα:

spot_img

Ο Δήμος Καβάλας, η «Δημωφέλεια», η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», ο νομαρχιακός σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας και πλήθος εθελοντών, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής του εθελοντισμού στο πλαίσιο της δράσης ”wheeling2help vol.2” που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στην παραλιακή λεωφόρο.

Η δράση ”wheeling2help vol.2”, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, με ένα κοινό στόχο, την ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και την διαδικτυακή συγκέντρωση του ποσού των 19.000 ευρώ από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια, εκ των οποίων πέντε θα λάβει η κάθε πόλη σταθμός άρα και η Καβάλα. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καβάλας «Κύκλοτρον» θα υποδεχθεί τους εθελοντές Ποδηλάτες της δράσης ”wheeling2help vol.2” στο Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στις 17:45 και θα ποδηλατήσουν μαζί τους διασχίζοντας τις οδούς, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού – Ομονοίας και  Δαγκλή καταλήγοντας στο χώρο της παραλιακής λεωφόρου.

Ανεπανάληπτη δράση, μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη (8/9), η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, έκανε λόγο για μια ανεπανάληπτη δράση, αλλά και για μια μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού. Από την πλευρά της, εκ μέρους της δημοτικής βιβλιοθήκης, η Κατερίνα Κουμανίδου τόνισε ότι η Καβάλα πρωτοστατεί σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που μετέχουν στην εν λόγω εκδήλωση, ενώ επισήμανε ότι οι φορείς που συνολικά μετέχουν σε αυτήν φτάνουν τους 31! Ο Μάκης Κρεμύδας, πρόεδρος του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, ανέφερε ότι στόχος βασικός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των Α.Μ.Ε.Α., ενώ υπογράμμισε ότι ο σύλλογος που εκπροσωπεί δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια εκδήλωση.

Δράσεις σχετικές με την αναπηρία

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Σχολείου Καβάλας θα συμμετέχουν με την κατασκευή χειροποίητων βραχιολιών τα οποία θα μοιράζουν στους επισκέπτες, ενώ ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Καβάλας θα συμμετέχει με βιωματικά εργαστήρια κατά τα οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την κινητική αναπηρία αλλά και την νοηματική γλώσσα των κωφών. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών θα διανείμει ενημερωτικό υλικό σε φωτοτυπίες σχετικά με την αναπηρία της όρασης και με βιωματικά εργαστήρια θα δώσουν τη δυνατότητα τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την αναπηρία της όρασης.

Αθλητικές δράσεις

Τμήμα Βόλεϊ του αθλητικού συλλόγου Α.Ο. Καβάλας: Θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το άθλημα του sitting volley (Βόλεϊ καθιστών). Ο Όμιλος Αντισφαίρισης «Αλέξανδρος» σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΜΕΑ Κομοτηνής «Ηρόδικος» : θα κάνουν μία παρουσίαση των δράσεών τους καθώς επίσης θα δώσουν την δυνατότητα στον κόσμο της Καβάλας να πειραματιστεί στο wheelchair tennis. Ο αθλητικός σύλλογος ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: θα παρουσιάσει τις τεχνικές του αθλήματος καθώς και αγώνες επίδειξης με ηλεκτρονικούς θώρακες. Θα υπάρχει η δυνατότητα όσα παιδιά ενδιαφέρονται να έχουν την πρώτη τους επαφή με το άθλημα. Η ομάδα rugby του Α.Ο. Καβάλας: θα συμμετέχει με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών (και κυρίως των παιδιών) με το άθλημα μέσω απλών επιδείξεων και ασκήσεων με μπάλες. Το Γυμναστήριο Μαχητικών Τεχνών «FIGHT GYM»: Θα συμμετέχει με επίδειξη πυγμαχίας σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η Ομάδα Μπάσκετ «ΙΡΙΣ» Καβάλας: θα παρουσίαση το άθλημα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας: θα παρουσιάσει τις τεχνικές του αθλήματος και θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έχουν μια πρώτη επαφή με το άθλημα.  Το « Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Αναπηρία» και η Μέριμνα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα Καβάλας»: θα συμμετέχουν με επίδειξη χορού.

Απασχόληση παιδιών και ενηλίκων

Ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Ν. Καβάλας « artattack»: Θα συμμετέχει στη δράση απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά με γυροσκοπική ζωγραφική. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά με δημιουργία ξύλινων αεροκατασκευών, με Μουσικά Παιχνίδια και με παιχνίδια που έχουν σχέση με οικολογία.
Η Μ.Κ.Ο. ΒΙΑ ΣΤΟΠ: Θα συμμετέχει με βιωματικά παιχνίδια για τα παιδιά για επίδειξη αυτοάμυνας. Ο Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια «ΠΝΟΗ»: θα ζωγραφίσουν μαζί με τα παιδιά τα « Ποδήλατα της Αγάπης» και θα δημιουργήσει εργαστήρι ενηλίκων για κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών με τη βοήθεια του Γεωπόνου Κοσμίδη Αλέξανδρου υπεύθυνου του Κοινωνικού Λαχανόκηπου Καβάλας.

Δράσεις σχετικές με την υγεία

Οι Γιατροί του Κόσμου: θα συμμετέχουν με ενημερωτικό υλικό.  Το Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ Καβάλας: θα συμμετέχει με επίδειξη ΚΑΡΠΑ. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καβάλας: θα βρίσκεται στο χώρο της Παραλιακής λεωφόρου Καβάλας για την υγειονομική -διασωστική κάλυψη της εκδήλωσης με τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό και ενημερωτικό υλικό. Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Καβάλας: Θα συμμετέχει με ενημερωτικό υλικό.
Η μεγάλη γιορτή εθελοντισμού θα κλείσει με δύο συναυλίες. Συναυλία του Ωδείου Νεάπολις με το εργαστήρι «STICK ‘N’ KEYS» σε Διδασκαλία-Διεύθυνση Ευριπίδη Ταρασίδη. Συναυλία με «Χρώματα και αρώματα της πόλης μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...