Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τοπική Εκκλησία κοντά στα παιδιά των προσφύγων

Ημέρα:

spot_img

Την Τετάρτη (4 Μαΐου) στις δώδεκα το μεσημέρι, ύστερα από συνεννόηση και με την παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας που έχει και την εποπτεία της σιτίσεως όσων προσφύγων φιλοξενούνται στο καταυλισμό της Άσπρης Άμμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του Κληρικούς και λαϊκούς επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας, εκδηλώνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τους αριθμούς των παιδιών, ηλικίας μέχρι 16 ετών, δόθηκαν 120 δέματα με καινούργιο ρουχισμό, παπούτσια και διάφορα άλλα προσωπικά χρήσιμα είδη και γλυκά, για τα φιλοξενούμενα παιδιά και νέους.
Μιλώντας με τους εκπροσώπους των προσφύγων, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές του, τους διαβεβαίωσε για την συμβολική σημασία της προσφοράς, για το ενδιαφέρον όλων για την γρήγορη και επιθυμητή για τους ίδιους αποκατάστασή τους, ετόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η χώρα μας και οι πολίτες της, αλλά και το συγκινητικό ενδιαφέρον τους, όπως και την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός από υπεύθυνο όργανο της Πολιτείας.
Στη συνέχεια και στους διαμένοντες στο χώρο του παραθεριστικού κέντρου στη Νέα Καρβάλη (Κάμπινγκ ”Αλέξανδρος”) πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με τους 30 διαμένοντες σ’ αυτό (οι περισσότεροι χριστιανοί (περί τους είκοσι τρεις) και (επτά) μουσουλμάνοι) και προσφέρθηκαν όμοια δέματα για τα παιδιά και τρόφιμα για τα γεύματά τους, που όπως μας είπαν, φροντίζουν οι ίδιοι.
Οι ανάγκες όλων τους είναι πολλές και το ενδιαφέρον μας πρέπει να συνεχισθεί, κυρίως με γάλα και είδη καθαριότητος για τα μικρής ηλικίας παιδιά. Οι υπεύθυνοι στο έργο της φιλανθρωπίας στις Ενορίες και την Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσουν με προθυμία και ευχαρίστηση την συμπαράσταση της Εκκλησίας μας στους πρόσφυγες εμπεριστάτους συνανθρώπους μας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...