Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Α.Μ.Ε.Α.

Ημέρα:

spot_img

Συνάντηση με τον πρόεδρο του νομαρχιακού συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καβάλας, Μάκη Κρεμύδα, είχε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (25/8) ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Χρήστος Γάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, ενώ και οι δυο εξέφρασαν την βούληση τους για ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία, που ούτως ή άλλως υπήρχε μέσω της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

«Πολύ σημαντική η προσπάθεια που ξεκινά τώρα με τον κ. Γάκη»

«Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική κίνηση του Θόδωρου Μαρκόπουλου και του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, η δημιουργία θέσης θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας. Γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας γενικότερα, ως χρήστες υπηρεσιών υγείας, θεωρούμε σημαντικό το να συνδυαστεί η δυνατότητα δημιουργίας προϋποθέσεων για καλύτερες παροχές υγείας με τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτά είναι ένα καλό εργαλείο, το οποίο μπορεί να δώσει προοπτική και βελτίωση των παροχών υγείας στην περιοχή μας. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που ξεκινά τώρα με τον κ. Γάκη. Είχαμε καλή συνεργασία με την «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ» που θα γίνει ακόμη καλύτερη. Ευελπιστούμε αυτό να λειτουργήσει προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και να γίνουν ενέργειες που θα βελτιώσουν αυτές τις παροχές», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Μάκης Κρεμύδας.

«Έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των Α.Μ.Ε.Α.»

Από την μεριά του ο Χρήστος Γάκης υπογράμμισε: «Ο σκοπός της συνάντησής μας ήταν να ενημερωθώ για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τα αναδείξουν. Θα ενημερωθώ βέβαια και σε βάθος χρόνου και θα έχουμε άμεση επικοινωνία. Υπάρχει θετικό κλίμα τόσο από τον περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, για να δώσουμε έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία».

Μεγάλο το πρόβλημα με την πρόνοια και τα βιβλιάρια για την παροχή των φαρμάκων

Σχετικά με το κυρίαρχο ζήτημα που του ετέθη από το σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας σημείωσε: «Το ζήτημα που έχει να κάνει με την πρόνοια κι αφορά τα βιβλιάρια για την παροχή των φαρμάκων, για τα οποία ενώ υπήρχε πρόβλεψη να γίνεται δωρεάν με κάποιες αλλαγές που έγιναν με εγκυκλίους δημιουργήθηκε το άυλο βιβλιάριο που ουσιαστικά δεν αναγνωρίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι παρόλο που έχουν βιβλιάριο προνοίας και φαίνεται ότι έχουν αναπηρία και μηδενικά εισοδήματα αναγκάζονται να καταβάλλουν το 25% για να πάρουν τα φάρμακα ενώ θα έπρεπε να έχουν μηδενική συμμετοχή».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...