Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ.

Ημέρα:

spot_img

Διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος στην ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ., μετά από αυτό των 20.000 ευρώ στην PFI Company Ltd, για σειρά παραβάσεων λόγω μη τήρησης της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΕΛΛ.ΑΓΡΟ.ΛΙΠ. έχει δικαίωμα προσφυγής στο διοικητικό πρωτοδικείο εντός 60 ημερών κατά της απόφασης επιβολής προστίμου, ενώ μέσα σε 15 μέρες μπορεί να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης ενώπιων του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Το νέο πρόστιμο προέκυψε ύστερα από την αυτοψία του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.), το οποίο συγκλήθηκε στις 25 Μαΐου 2016 από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και έχοντας την άδεια του Πταισματοδικείου από τον Ιούνιο, προχώρησε σε έλεγχο στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Τα όσα αναφέρονται στην απόφαση

«Διαπιστώθηκαν υπερβάσεις του ορίου των 450mg/Nm3 του SO2 (σ.σ. διοξειδίου του Θείου), όρος που θέτει η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων κατά παράβαση αυτής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην απόφαση για την επιβολή προστίμου, ενώ διαπιστώνεται ακόμη η διαφυγή υγρού παραφηνικής φύσεως, που αποτελεί παράβαση της ΑΕΠΟ, σύμφωνα µε τον οποίο «οι δεξαμενές θα πρέπει να βρίσκονται εντός λεκανών ασφαλείας ικανού όγκου, οι οποίες να είναι κατασκευασμένες µε τρόπο, ώστε να συγκρατούν τυχόν διαρροές, προκειμένου να αποφεύγεται η ρύπανση του εδάφους ή και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα σε περιπτώσεις ατυχηματικών διαρροών».

«Θα έπρεπε οι εταιρείες να προβούν σε αίτημα για τροποποίηση της άδειας χρήσης πριν τις 01-07-2016. Οι ισχυρισμοί της εταιρείας επί των διαπιστωθέντων παραβάσεων της έκθεσης αυτοψίας για τις υπερβάσεις του ορίου των 450 mgSO2/Nm3 δεν γίνονται δεκτές. Το όριο των 450 mgSO2/Nm3 έχει θεσπιστεί στην οικεία ΑΕΠΟ για την προστασία του περιβάλλοντος και θα πρέπει να τηρείται, υπέρβασή του συνεπάγεται υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Σύμφωνα µε τα ζητηθέντα κατά την ώρα της αυτοψίας στοιχεία (ιστορικό ελέγχου) το όργανο βαθμονομείται κάθε 28 ημέρες. Η εταιρεία όφειλε να διαγνώσει έγκαιρα το πρόβλημα του αναλυτή και να λάβει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάσταση της συμμόρφωσης το συντομότερο δυνατό. Η εταιρεία εκ των υστέρων προέβη σύμφωνα µε τα στοιχεία που κατέθεσε σε ενέργειες συμμόρφωσης, αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων και παράδοσης των αποβλήτων εντούτοις δεν αναιρεί τις διαπιστωθείσες παραβάσεις κατά την ώρα της αυτοψίας από την πλημμελή διαχείριση των καταλυτών και την ρύπανση και υποβάθμιση που προκάλεσε από την ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων», αναφέρεται επίσης στην απόφαση.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...