Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΑΜΕ: Απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (8/12) μέλη της τοπικής γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., καθώς και συνταξιουχικών σωματείων.

«Παρά τις προσπάθειες από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να είναι η απεργία ακόμη μια τουφεκιά στον αέρα, το Π.Α.ΜΕ. και τα συνδικάτα, αλλά και οι επιτροπές που οργανωνόμαστε κάτω από την ταξική σημαία, πήραμε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το στέλεχος του τοπικού Π.Α.ΜΕ. και πρόεδρος των οικοδόμων της Καβάλας, Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

«Το κίνημα πρέπει να σταματήσει τους αμυντικούς αγώνες και να περάσει στην επίθεση…»

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση κι έρχονται να προστεθούν τα ήδη ψηφισμένα που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, διαλύεται και το τελευταίο δικαίωμα των εργαζομένων. Θέλουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία και θεωρούν εχθρό τους το ταξικό εργατικό κίνημα. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, έχουμε μπροστά μας κι άλλες κινητοποιήσεις, δίνοντας το μήνυμα ότι το κίνημα πρέπει πλέον αποφασιστικά να σταματήσει τους αμυντικούς αγώνες και να περάσει στην επίθεση. Πρέπει να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Καραμπατζάκης.

ΑΠΕΡΓΙΑ 2Κάθοδο στην Αθήνα για τις 15 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν και οι συνταξιούχοι της Καβάλας – Συμπληρώθηκαν ήδη δυο λεωφορεία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επισήμανε: «Οι συνταξιούχοι συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που απεργούν. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά παράλληλα και ταξικό μας χρέος. Μετά την απεργία αυτή έχουμε ήδη προγραμματίσει την κάθοδό μας στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου. Δεν φτάνει οι συνταξιούχοι να είναι αγανακτισμένοι και να το λένε στα καφενεία, αλλά πρέπει να μετάσχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο που θα βουλιάξει την Αθήνα. Επιβάλλεται ο καθένας μας να πάρει τις ευθύνες του για να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ήδη έχουμε συμπληρώσει δυο λεωφορεία και πάμε και για τρίτο. Καλούμε τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από τα σωματεία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει».

«Όχι απλά δεν μας έδωσαν 13η σύνταξη, αλλά κοντεύουμε να χάσουμε και τη 12η…»

«Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να κατεβούμε στο δρόμο ξανά. Άλλα λένε οι κυβερνώντες κι άλλα κάνουν. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, τους πήρε χαμπάρι. Πρέπει να σηκωθούν όλοι από καναπέδες και καφενεία και να αντιδράσουν. Δεν πάει άλλο. Όχι απλά δεν μας έδωσαν 13η σύνταξη, αλλά κοντεύουμε να χάσουμε και την 12η», τόνισε από τη μεριά του ο Στέργιος Μαούνατζης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Καβάλας.

«Η κινητοποίηση αυτή είναι μια ευκαιρία για να δυναμώσει, να μαζικοποιηθεί το αντιμονοπωλιακό κίνημα στους επαγγελματίες, δηλαδή η προοπτική εκείνη που ανοίγει μέτωπα με τα μονοπώλια, που ευθύνονται για τις πολιτικές που οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν, προκειμένου να ενισχύσουν τη δικιά τους κερδοφορία ισοπεδώνοντας τις δικές μας ανάγκες», ανέφερε εκ μέρους της τοπικής Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., ο Θόδωρος Κοντογεωργίου.

ΑΠΕΡΓΙΑ 3Απαγόρευσαν σε καθαρίστρια δημοτικού σχολείου της Καβάλας να απεργήσει κατήγγειλε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, δήλωσε συμπληρωματικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι στο 22ο δημοτικό σχολείο Καβάλας απαγορεύτηκε σε καθαρίστρια να απεργήσει, υπογραμμίζοντας: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης που έγινε σήμερα σε καθαρίστρια με σύμβαση έργου στο 22ο δημοτικό σχολείο της Καβάλας. Της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι λόγω της σύμβασης που έχει υπογράψει δεν έχει το δικαίωμα να απεργήσει. Οι πολιτικές αυτές μας ζητούν να τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτύρητα. Το Π.Α.ΜΕ. δηλώνει ξεκάθαρα ότι τέτοιου είδους λογικές στο εργατικό κίνημα δεν θα περάσουν. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ασχέτως της σύμβασης που έχει υπογράψει, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να προασπίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους. Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες, αν έχει επιπτώσεις η συνάδελφος στην δουλειά της η απόφαση της να παλέψει και να διεκδικήσει».

Αμέσως μετά τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε πορεία των απεργών στους δρόμους της Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...