Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεκινά η λειτουργία  της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων

Ημέρα:

spot_img

Την ολοκλήρωση των εργασιών και την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Σίλα, απέναντι από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ανακοίνωσε επίσημα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης (24/8) ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιος.

Ο σεβασμιότατος έκανε λόγο για μια προσπάθεια που απαίτησε χρόνο, κόπο και μεγάλες δαπάνες, ενώ κατέστησε σαφές ότι πρόκειται για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων κι όχι για μονάδα θεραπείας ή αποκατάστασης.

ΦΝΘ 230 άτομα θα φιλοξενηθούν αρχικά στη μονάδα, ενώ στόχος είναι σύντομα να καλυφθούν και οι 100 κλίνες 

Παράλληλα, τόνισε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων θα φιλοξενηθούν 30 άτομα, ενώ σταδιακά ο χώρος θα φιλοξενήσει μέχρι και 100 άτομα, όσες δηλαδή είναι και οι κλίνες της μονάδας.

Ο κ. Προκόπιος ανέφερε ακόμη ότι έχει εκδοθεί ήδη ο κανονισμός λειτουργίας της Μ.Φ.Η.Α. και ότι ορίστηκε το πενταμελές συμβούλιο της, με πρόεδρο τον ίδιο και αποτελούμενο από τον ηγούμενο της Μονής του Αγίου Σίλα, π. Παύλο, την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου, τον διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής του Γ.Ν.Κ., Βασίλη Ιωαννίδη και τον δικηγόρο, Βασίλη Αργυρίου.

ΦΝΘ 3Στα 4 εκατομμύρια ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου

Ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου, επισημαίνοντας πως αυτό ήταν η αιτία να έχει σήμερα Τ.Ε.Ι. η Καβάλα, ενώ μίλησε και για την ιδέα που είχε να μετατραπεί το εν λόγω κτήριο σε Μ.Φ.Η.Α., όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν περί τις 80 αιτήσεις που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν από την αντίστοιχη μονάδα στη Χρυσούπολη.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το δήμο Καβάλας και την Τεχνική Υπηρεσία του, που είχε σαν αποτέλεσμα την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα, ενώ για το κόστος είπε ότι από τον αρχικό προϋπολογισμό των 7 εκατομμυρίων ευρώ, με μεγάλη έκπτωση διαμορφώθηκε τελικά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και το έργο παραδόθηκε το Μάρτιο, οι καθυστερήσεις που υπήρξαν αφορούσαν στον εξοπλισμό, όπως αυτόν της κουζίνας ή των ιατρικών κρεβατιών, τον οποίο και κάλυψε με 600.000 ευρώ η ίδια η μητρόπολη Φ.Ν.Θ.

2.000 αιτήσεις για την κάλυψη 25 θέσεων εργασίας στη Μ.Φ.Η.Α.

Όσον αφορά το προσωπικό της μονάδας, αυτό σύμφωνα με το νόμο πρέπει να είναι 25 άτομα, αριθμός που όπως είπε ο κ. Προκόπιος, δεν είναι επαρκής.

Ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. υπογράμμισε με έμφαση ότι η δαπάνη για τη μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων θα είναι ένα σοβαρό θέμα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά.

Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για τις λίγες αυτές θέσεις εργασίας κατατέθηκαν περί τις 2.000 αιτήσεις.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι η επιλογή του προσωπικού έγινε με κριτήρια και προϋποθέσεις, όπως το είδος του πτυχίου, ο βαθμός, η εμπειρία, αλλά και η εικόνα που δίνεται μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...