Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Επέλαση» του χιονιά αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης

Ημέρα:

spot_img

Σφοδρές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας από το βράδυ της Πέμπτης (5/1) μέχρι και την Κυριακή (8/1), σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News ο προϊστάμενος της Δ.Π.Π. Σταύρος Κιβράκης, τόνισε με έμφαση ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία της Ε.Μ.Υ. και των καιρικών sites, προκύπτει ότι από το βράδυ της Πέμπτης (5/1) θα μας επηρεάσει ένα πολύ ισχυρό σύστημα, με χαρακτηριστικό του τα μεγάλα ύψη υετού, το οποίο θα αρχίσει με βροχή και από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή (Θεοφάνεια) θα μετατραπεί στις περισσότερες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας σε ισχυρές χιονοπτώσεις.

Όχι σε άσκοπες μετακινήσεις οδηγών και πεζών – Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά μέσα στην Παρασκευή, ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας θα συντηρείται με πιο ασθενή φαινόμενα και μέχρι την Κυριακή (8/1). Ο Σταύρος Κιβράκης απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καλά προετοιμασμένοι, να είναι εφοδιασμένοι απαραίτητα με αντιολισθητικές αλυσίδες, να έχουν καλά συντηρημένα τα οχήματα τους, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Για τους πολίτες που θα χρειαστεί να κυκλοφορήσουν ανέφερε ότι θα πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, να είναι καλά ντυμένοι με σωστό εξοπλισμό, κυρίως όσον αφορά τα υποδήματα, αλλά και να μην μετακινούνται ειδικά όσοι ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

Ολικός παγετός στη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας – Την Πέμπτη ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των φαινομένων

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν κατά 10 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θα καταγραφεί ολικός παγετός, αφού η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 0 βαθμούς, ενώ και οι αρνητικές θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και 7 βαθμούς κάτω από το 0.

«Το κύριο βάρος θα το σηκώσει και πάλι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων με τα μηχανήματα και το προσωπικό της. Υπάρχουν αρκετά μηχανήματα, ωστόσο όταν το φαινόμενο είναι εκτεταμένο θα πρέπει να γίνει διασπορά των δυνάμεων κι αυτό είναι ένα θέμα. Η προηγούμενη χιονόπτωση είχε αυτά τα χαρακτηριστικά από το Νέστο μέχρι το Στρυμόνα και θεωρώ ότι τα πήγαμε αρκετά καλά. Το νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι θα είναι πιο έντονο. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Ήδη έχω από το πρωί της Τρίτης (3/1) επαφές με όλους τους δήμους και τη Δ.Ε. Τεχνικών Έργων και κυρίως την Πέμπτη θα σχεδιάσουμε με τα νέα δεδομένα τις επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το φαινόμενο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...