Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τι έχουν γίνει οι παίκτες που πέρασαν από την Καβάλα…

Ημέρα:

spot_img

Πόσοι θυμούνται ότι ο Ταϊρίς Ράις, ο MVP του φάιναλ-φορ του 2014 και πρωταθλητής Ευρώπης με την Μακάμπι, είχε βάλει υπογραφή στο πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο έγραφε πάνω “Πανιώνιος”; Υπάρχει μήπως κανείς που θυμάται ότι η ομάδα που ανακάλυψε τον Μάικ Τζέιμς πριν την Μπασκόνια(τότε Λαμποράλ Κούτσα) ήταν ο Κολοσσός Ρόδου; Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Τζέιμς Νάναλι που κέρδισε μια θέση στο ρόστερ της Φενέρμπαχτσε, είχε περάσει από την Καβάλα;

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, ωστόσο, αποτελεί ακόμη και σήμερα μια πολύ σκληρή και ανταγωνιστική λίγκα. Διακρίνεται για το παιχνίδι μισού γηπέδου και τους προπονητές που λατρεύουν την τακτική. Οπότε για τους Αμερικάνους αποτελεί ένα πολύ καλό “σχολείο”. Και δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αφού “αποφοίτησαν” από το ελληνικό πρωτάθλημα, έκαναν στη συνέχεια καριέρα στην Euroleague. Και να ήταν δυο και τρεις; Είναι πολύ παραπάνω!

 

DANIELSΣτις παρακάτω λίστες συμμετέχουν παίκτες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα (πλην Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη) και στη συνέχεια αγωνίστηκαν σε ομάδα της Euroelague.

Από το Ρέθυμνο στην ΤΣΣΚΑ. Τόσο απλά. Ο Κρίστμας που είχε εξελιχθεί σε παίκτη-αποκάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Στέργιου Κουφού στο Ρέθυμνο (είχε προηγηθεί ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ), κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Το καλοκαίρι φλέρταρε με τον Ολυμπιακό, αλλά προτίμησε να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ. Εντέλει η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Έτορε Μεσίνα, ο οποίος όμως αποφάσισε να τον κόψει λίγους μήνες μετά για χάρη του Θοδωρή Παπαλουκά.

Όσο για τη συνέχεια; Έπαιξε στην Σιένα και στο ΝΒΑ με τους Φοίνιξ Σανς. Επέστρεψε όμως στην Ευρώπη, χωρίς να στεριώσει ούτε στην Παρί, ούτε στην Χποέλ Χολόν, ούτε στην ΑΕΚ, ούτε στην Κόνιασπορ. Φέτος αγωνίζεται στο NBDL και στους Ντέλαγουερ 87ερς.

Τζέιμς Νάναλι

Πολύ πριν αναδειχτεί MVP της ιταλικής λίγκας και ενταχθεί στο δυναμικό της Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε στην Καβάλα. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα. Ακολούθησε η επιστροφή στην Αμερική (Χοκς, Σίξερς στο ΝΒΑ και Τζαμ, Λέτζεντς στο NBDL), ένα σύντομο πέρασμα από Πουέρτο Ρίκο, Ισπανία και Ισραήλ, πριν την break-out χρονιά του στην Αβελίνο.

Ουίλ Ντάνιελς

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλάδα (Καβάλα, Περιστέρι).

Στην Καβάλα έκανε τρελό ξεκίνημα και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αγωνιστεί στην Euroleague την σεζόν 2013-14 με τα χρώματα της Ναντέρ, που τότε ενσάρκωσε το ρόλο της σταχτοπούτας. Πέρασε από τη Νίζνι και πλέον αγωνίζεται στην αγαπημένη του Γαλλία, με τη φανέλα των Λιμουζό.

 

Γιώργος Νελόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...