Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Ημέρα:

spot_img

Όπως έχετε καταλάβει τo άθλημα όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα θα αλλάξει αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Κάποια από αυτά αποκάλυψε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εργάζεται τους τελευταίους μήνες στο πλευρό του Ινφαντίνο, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο, και γνωρίζει πολύ καλά τις αλλαγές που έχει στα… σκαριά η FIFA.

Αντικατάσταση της παράτασης με… δοκιμασία ικανοτήτων

Στην κανονική διάρκεια ο αγώνας λήγει ισόπαλος. Δεν θα υπάρχει παράταση, αλλά οι δύο ομάδες δεν θα πηγαίνουν στα πέναλτι. Θα υπάρχουν… δοκιμασίες. Για παράδειγμα, ένας επιθετικός απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Θα εκκινεί από τα 25 μέτρα και θα προσπαθεί να νικήσει τον τερματοφύλακα, χωρίς αυτός να μπορεί να βγει από την περιοχή του. Κάθε ομάδα θα έχει πέντε προσπάθειες.

«Το ποδόσφαιρο μοιάζει όλο και περισσότερο με το χάντμπολ. Προσωπικά είμαι περίεργος να δω πως θα είναι το ποδόσφαιρο χωρίς το οφσάιντ» λέει ο Φαν Μπάστεν, ο οποίος αναφέρει ως παράδειγμα το χόκεϊ επί χόρτου. «Το παιχνίδι θα γίνει περισσότερο ελκυστικό, οι επιθετικοί θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες και θα σκοράρουν περισσότερο. Αυτό είναι που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί» συμπληρώνει ο Ολλανδός.

Αντί για κίτρινη κάρτα, προσωρινή αποβολή!

Υπάρχει η σκέψη, αντί ο διαιτητής να δείχνει κίτρινη κάρτα σε έναν ποδοσφαιρική για αντικανονική ενέργειά του, να τον αποβάλει προσωρινά για πέντε ή δέκα λεπτά.

Κανονισμός από το μπάσκετ, που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στο ποδόσφαιρο. Όποιος ποδοσφαιριστής συμπληρώνει πέντε φάουλ, θα πρέπει να αποχωρεί από το παιχνίδι.

Διαμαρτυρία μόνο από τον αρχηγό!

Και μια ιδέα από το ράγκμπι… Δεν είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι οι ποδοσφαιριστές στον διαιτητή. Αυτό το δικαίωμα θα το έχει μόνο ο αρχηγός κάθε ομάδας.

Το χρονόμετρο σταματά στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση για τις καθυστερήσεις που γίνονται στα τελευταία λεπτά. Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματά το χρονόμετρο, όταν κρίνεται απαραίτητο, από το 80′ μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ώστε να μην κυλά ο χρόνος με καθυστερήσεις.  Με δεδομένο ότι η FIFA εξετάζει την διεύρυνση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, εκτιμάται ότι θα πρέπει να μειωθούν τα επίσημα παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν. «Από 80 να γίνουν το πολύ 50» αναφέρει ο Φαν Μπάστεν.

Εξετάζεται, επίσης, το ενδεχόμενο αύξησης των αλλαγών που θα μπορεί να κάνει ένας προπονητής στη διάρκεια ενός αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει όπως στο μπάσκετ, «καθώς θα πρέπει να σκεφτούμε και τον διαιτητή. Θα πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιοι παίκτες είναι μέσα στο γήπεδο» τονίζει ο Ολλανδός. «Θα μπορούσαν να είναι μία ή δύο επιπλέον στην παράταση».

Ο ΨΙΘΥΡΙΣΤΗΣ

Υ.Γ. …και βήματα δώσε!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...