Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η παλιά σχολή των μπλόκων τελείωσε, νέες μορφές πάλης από τους αγρότες

Ημέρα:

spot_img

Από την αρχή των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων, οι αγρότες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχαν καταστήσει σαφές ότι τα μπλόκα, δεν αποτελούν την ενδεδειγμένη μορφή πάλης και αγώνα, κάτι για το οποίο τελικά δικαιώθηκαν, αφού όπου κι αν αυτά στήθηκαν δεν αναπτύχθηκε ιδιαίτερη δυναμική, ενώ αποσύρθηκαν (17/2) και πιο σύντομα από κάθε άλλη χρονιά.

«Η παλιά σχολή των μπλόκων και αυτές οι μορφές αγώνα τελείωσαν, όπως το είχα επισημάνει και στην αρχή των φετινών κινητοποιήσεων. Σήμερα πλέον θέλουμε πρότυπα τεχνικά. Με αγροτικό επιμελητήριο και ομοσπονδίες ανά περιφέρεια. Είμαστε πρωτοπόροι στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς θα προχωρήσουμε σε ομοσπονδία αγροτών περιφέρειας και ήδη μας ακολουθεί η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, καθώς γίνονται οι πρώτες επαφές», δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα Α.Μ.Θ., Κώστας Παπαμερής.

Μεγάλη η οργή του αγροτικού κόσμου – Τερατουργήματα ασφαλιστικό και φορολογικό

«Ο αγώνας με αυτή τη μορφή, των μπλόκων, δεν δικαιώθηκε πέρυσι. Ξέραμε τι θα συμβεί κι είχαμε πει (το 2016) ότι θα πάμε κάτω στην Αθήνα να συζητήσουμε, αν πρώτα αποσυρθούν φορολογικό και ασφαλιστικό. Αφού αυτά δεν έγιναν στην ώρα που έπρεπε, ήταν λογικό ο αγροτικός κόσμος να πικραθεί και φέτος να μη συμμετέχει στις κινητοποιήσεις όπως στο παρελθόν. Όμως ο αγροτικός κόσμος έχει μεγάλη οργή, κυριολεκτικά βράζει γι’ αυτά τα τερατουργήματα (ασφαλιστικό – φορολογικό) που θα μας καταστρέψουν! Όχι φυσικά μόνο τον πρωτογενή τομέα, αλλά όλους τους επαγγελματίες. Ειδικά η ταφόπλακα του ασφαλιστικού, μας ισοπεδώνει όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαμερής.

«Γεφύρι της Άρτας» το φράγμα του Μαρμαρά

«Δεν μπορεί να παίρνει ένας που δουλεύει καθημερινά στα κτήματα για χρόνια, με έναν, ας τον πούμε τεμπέλη, τα ίδια χρήματα όσον αφορά τη σύνταξη. Υπήρχαν οι κατηγορίες και υπήρχε η ανταποδοτικότητα για αυτό που δικαιούται να πάρει ο καθένας, ανάλογα μ’ αυτά που έδινε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα της Π.Α.Μ.Θ.

Ο Κώστας Παπαμερής αναφέρθηκε επίσης και στο έργο του φράγματος του Μαρμαρά, από το οποίο θέλει να αποχωρήσει ο εργολάβος, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Παπαμερής, έχει να πληρωθεί ενάμιση χρόνο.

«Πήραν τα χρήματα για να τα δώσουν στις συντάξεις και τώρα στον κίνδυνο να απενταχτεί το έργο τρέχουν να βάλουν χρήματα για να μη μείνει ξεκρέμαστο», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαμερής.

«Ο αγώνας μας για την επιβίωση θα είναι πάντα δυναμικός…»

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην περιφέρεια, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα Α.Μ.Θ. επισήμανε: «Στη συνάντηση αυτή θα μεταφέρουμε ανά αντικείμενο και ειδικότητα όλα μας τα προβλήματα. Θα θέσουμε πρώτιστα φυσικά το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται (οι κυβερνώντες) και δεν θα τα αποσύρουν. Στην κατάσταση που μας έφεραν ο πρωτογενής τομέας θα σβήσει και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει Ελλάδα. Ο αγώνας μας για την επιβίωση θα είναι πάντα δυναμικός. Εμείς θα κάνουμε αγώνα για να μείνουμε στα κτήματά μας κι αυτοί είναι που θα φύγουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...