Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: «Δεν έχουμε καμιά διάθεση να παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας…»

Ημέρα:

spot_img

Κάλεσμα στην κοινωνία του δήμου Καβάλας, να δώσει δυναμικό «παρών», στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων, στις 12 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, ενάντια στην συγκεκριμένη όδευση του αγωγού Τ.Α.Ρ., απηύθυναν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, εκ μέρους της Σ.Ε.Π., ο Τάσος Ενδιάρογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι πρακτικές της εταιρείας του αγωγού Τ.Α.Ρ. προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών.

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση να παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας…»

«Επειδή εμείς οι πολίτες του δήμου Καβάλας διαπιστώνουμε ότι οι πολιτικές υποσχέσεις για ακόμη μια φορά έπεσαν στο κενό, επειδή δεν έχουμε καμιά διάθεση να παίζουμε με τις ζωές των παιδιών μας, επειδή αρνούμαστε να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς κι επειδή όλες οι εναλλακτικές προτάσεις που καταθέσαμε για την αλλαγή όδευσης του Τ.Α.Ρ. είναι εφικτές, για αυτό καλούμε την κοινωνία του δήμου Καβάλας να δώσει δυναμικό «παρών» στην διαμαρτυρία ενάντια στην συγκεκριμένη όδευση του αγωγού Τ.Α.Ρ. Δεν δίνουν καμιά σημασία στις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, αντιθέτως, η εταιρεία έχει βγει και αγοράζει με τεχνάσματα γη από τους πάντες, ενεργώντας επιλεκτικά στην υπόθεση του κάθε δικαιούχου. Δυστυχώς, η πολιτεία στις εξελίξεις είναι παρατηρητής και δεν φέρει καμιά πραγματική αντίσταση απέναντι στα συμφέροντα κάποιων. Σαν άμεση συνέπεια όλων αυτών αποφασίσαμε, ως πολίτες – γονείς, ότι δεν επιτρέπουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουν ότι η ζωή μας ανήκει και το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Ενδιάρογλου.

«Ζητάμε την αλλαγή όδευσης του Τ.Α.Ρ. και τίποτα παραπάνω»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, τόνισε με έμφαση ότι το μόνο που ζητούν οι πολίτες είναι η αλλαγή όδευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ. και τίποτα παραπάνω. Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της εταιρείας είναι να δεσμεύσει το λιγνιτικό πεδίο και τον τυρφώνα των Τεναγών, ενώ συμπλήρωσε ότι στην συγκεκριμένη όδευση υπάρχει η αντίρρηση όλων των αγροτών της περιοχής.

Η διαμαρτυρία της Κυριακής, εκτός του συμβολικού κλεισίματος της Εθνικής Οδού Καβάλας – Δράμας, θα περιλαμβάνει πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το τι ισχύει σχετικά με το θέμα.

Μάλιστα, ο κ. Καλπακίδης ανέφερε ότι σε καμιά περίπτωση ως τώρα δεν έχουν αναφερθεί οι πραγματικές επιπτώσεις του περάσματος του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών και συμπλήρωσε ότι σχεδόν κανένας αγρότης δεν έχει υπογράψει την αγορά της γης του από την εταιρεία του Τ.Α.Ρ.

«Δε θα ασχοληθούμε τώρα με τις δηλώσεις των πολιτικών»

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις των τοπικών αρχών σχετικά με την κινητοποίηση και εν γένει το θέμα, ο κ. Καλπακίδης σημείωσε ότι αυτή την στιγμή, λίγες ώρες πριν την κινητοποίηση, δεν υπάρχει πρόθεση να ασχοληθούν με τις δηλώσεις πολιτικών.

«Όποιος αισθάνεται ενεργός πολίτης να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. Δεν είναι η ώρα της αυτοκριτικής μας. Εμείς κάναμε αυτό που θεωρούμε σωστό με βάση τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του δήμου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...